Τέσσερα πρόσωπα συνελήφθησαν για τα επεισόδια που ξέσπασαν σήμερα Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου και τη Δευτέρα, στον χώρο φιλοξενίας αλλοδαπών «Λίμνες» στη Μεννόγεια.

Όπως ανέφερε ο Χάρης Χατζηγιασεμή, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, «γύρω στις 10 το πρωί της Τρίτης 6 Σεπτεμβρίου προκλήθηκε ένταση στον χώρο φιλοξενίας  αλλοδαπών «Λίμνες» στη Μεννόγεια από ομάδα αλλοδαπών, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι καθυστερούν οι διαδικασίες επαναπατρισμού τους. Οι αντιδράσεις ξεκίνησαν από το βράδυ της Δευτέρας, όπου παρά τις διαβεβαιώσεις που τους δόθηκαν ότι οι διαδικασίες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, αυτοί προχώρησαν στο κάψιμο δύο σκηνών και στην πρόκληση ζημιών στις εγκαταστάσεις του κέντρου».

Σήμερα, συνέχισε «οι αλλοδαποί, αφού παραβίασαν την εσωτερική περίφραξη του χώρου διαμονής τους, βρέθηκαν έξω από τα γραφεία της Διοίκησης και παρεκτρέπονταν. Παρά τις προειδοποιήσεις που τους έγιναν να σταματήσουν να οχλαγωγούν, αυτοί συνέχισαν, με αποτέλεσμα να επέμβουν μέλη της ΜΜΑΔ και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας και να συλλάβουν τέσσερις από αυτούς, οι οποίοι θεωρήθηκαν ως υποκινητές των επεισοδίων».

Εναντίον των τεσσάρων προσώπων, ανέφερε, «διερευνώνται αδικήματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων».