Την πρόθεσή του να συνεχίσει μέχρι την τελευταία μέρα της παρουσίας του στη Προεδρία της Δημοκρατίας να αγωνίζεται για την επανένωση της Κύπρου, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, κατά την προσέλευσή του σε εκδήλωση του ΡΙΚ, σημειώνοντας ότι υπάρχει ταύτιση θέσεων με την Ελλάδα για την αντιμετώπιση της ρητορικής, που υιοθετεί η Τουρκία.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς αν υπό το φως της άρνησης του Τουρκοκύπριου ηγέτη να συναντηθεί μαζί του στη Νέα Υόρκη, λόγω και της επικείμενης λήξης της θητείας του, ο ίδιος θέτει τέρμα στις προσπάθειες του, είπε ότι «το δικό μου πρόγραμμα, οι δικές μου προσπάθειες δεν εξαρτώνται ποσώς από τις ορέξεις ή τις απόψεις του κ. Τατάρ. Συνεπώς, θα συνεχίσω μέχρι και την τελευταία μέρα της παρουσίας μου στην Προεδρία της Δημοκρατίας να αγωνίζομαι για αυτό που όλοι αγωνιζόμαστε: την επανένωση της πατρίδας μας, την απελευθέρωση από την κατοχή και την απαλλαγή από τα στρατεύματα, όσον και αν δεν αρέσει στον κ. Τατάρ».

Απαντώντας σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι υπάρχει αυξημένη ρητορική από πλευράς του Τούρκου Προέδρου με στόχο κυρίως την Ελλάδα και ερωτηθείς αν υπάρχει κάποια ανησυχία και κάποια ενημέρωση και για την Κύπρο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «υπάρχει και συνεννόηση και συντονισμός και ταύτιση των θέσεων. Η ψυχραιμία είναι αυτό που συνίσταται και το να μην ακολουθήσουμε αυτόν τον κατήφορο που η Τουρκία υιοθετεί».

Πηγή: ΚΥΠΕ