Πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, η τελετή διαβεβαίωσης του νέου Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Στέλιου Ναθαναήλ.

Μιλώντας στην τελετή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι ο διορισμός του κ. Ναθαναήλ στο ύψιστο αξίωμα του Ανώτατου Δικαστικού Οργάνου της χώρας, εδράστηκε στις ακαδημαϊκές σπουδές και την άριστη νομική του επάρκεια, απόρροια της πέραν των τεσσάρων δεκαετιών εμπειρίας και ευδόκιμου θητείας του στην υπηρεσία της δικαιοσύνης και τα δικαστικά έδρανα.

«Δεν παραγνωρίζουμε τα προβλήματα τα οποία εξακολουθούν να υφίστανται στο σύστημα δικαιοσύνης», επεσήμανε ο Πρόεδρος, τονίζοντας ότι μέσα από τη στενή συνεργασία όλων των αρμόδιων και άμεσα εμπλεκόμενων φορέων, «θα μπορέσουμε να παραδώσουμε ένα σύστημα δικαίου εφάμιλλο των πλέον προηγμένων».

Από την πλευρά του, ο νέος Πρόεδρος του  Ανωτάτου Δικαστηρίου ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η θέση στην οποία διορίζεται φέρει μεγάλη ευθύνη, προσθέτοντας πως «πρώτος μεταξύ ίσων, ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου οφείλει να θέσει τους περαιτέρω στόχους για την πορεία της δικαιοσύνης».