Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Αθλητισμού Στίβου (ΚΟΕΑΣ) ενημερώνει ότι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων Γ’ Κατηγορίας στον στίβο, που θα γίνει στις 19-20 Ιουνίου του 2021, αποφασίστηκε να διεξαχθεί στη Λευκωσία. 

Η ανακοίνωση της ΚΟΕΑΣ:

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες και τη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας, του Υφυπουργείου Τουρισμού και του ΚΟΑ, η Κύπρος εξασφάλισε τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων/Γ’ Κατηγορία του 2021. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου (European Athletics) η οποία συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης στις 10 Ιουνίου, επέλεξε τη Λευκωσία για να φιλοξενήσει τους αγώνες.

Στη διοργάνωση που είναι προγραμματισμένη να γίνει στις 19-20 Ιουνίου 2021, εκτός από την Κύπρο, θα συμμετάσχουν οι ακόλουθες Εθνικές Ομάδες στίβου: Αλβανία, Ανδόρα, Αρμενία, Αζερμπαϊζάν, Βοζνία-Ερζεγοβίνη, Γεωργία, Λουξεμβούργο, Κόσοβο, Μάλτα, Βόρεια Μακεδονία, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Σαν Μαρίνο, Σερβία και η Ομάδα Μικρών Κρατών Ευρώπης.

Η διεξαγωγή των αγώνων στην Κύπρο έχει μεγάλη σημασία, γιατί εκτός από τη φιλοξενία πέραν των 500 αθλητών-τριών/συνοδών, οι Εθνικές μας ομάδες στοχεύουν στην κατάκτηση μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων που οδηγούν στην Β’ Κατηγορία του Πρωταθλήματος στην οποία ανήκαμε τα προηγούμενα χρόνια.

Η ΚΟΕΑΣ ευχαριστεί και Δημόσια όλους όσους συνέβαλαν στην ανάθεση της διοργάνωσης, η οποία θεωρείται μία από τις σημαντικότερες που φιλοξένησε η Κύπρος σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.