Του Κωνσταντίνου Νικολάου

Ένα θέμα, που προέκυψε εδώ και μερικές εβδομάδες, χωρίς να αλλάζει κάτι μέχρι στιγμής, είναι αυτό με το κλείσιμο των ακαδημιών.

Εκείνο που ισχύει είναι ότι τα παιδιά, ανεξαρτήτου επαρχίας, δεν δικαιούνται να πηγαίνουν προπονήσεις. Ένα μέτρο, που αφορά όλα τα αθλήματα.

Το μόνο που μπορούν να κάνουν οι νεαροί αθλητές στην Κύπρο είναι να προπονούνται μόνοι τους μαζί με έναν προπονητή! Δεν χρειάζεται να υπολογίσει κανείς το οτιδήποτε, αφού είναι ανθρωπίνως αδύνατον να συνεχιστούν προπονήσεις σε ομαδικό επίπεδο με τέτοιο μέτρο.

Πρόκειται, χωρίς αμφιβολία, για μια απόφαση που εμποδίζει την εξέλιξη των αθλητών κάτω των 18 ετών, ενώ το πιο λυπηρό από όλα είναι το ότι τα παιδιά στερούνται ένα πολύ σημαντικό μέσο ψυχαγωγίας. Σίγουρα, το να μην τους επιτρέπεται να γυμνάζονται στον αγαπημένο τους χώρο (γήπεδο, πισίνα, κτλ.) είναι κάτι πολύ λυπηρό.

Οι αντιδράσεις, όπως αναμενόταν, είναι αμέτρητες, καθώς υπάρχουν δεκάδες δηλώσεις από υπεύθυνους ακαδημιών, γονείς, αλλά ακόμη και από παιδιά. Αυτοί που «φωνάζουν» είναι πραγματικά πολλοί, όμως, η ουσία είναι ότι, δυστυχώς, εκείνοι που λαμβάνουν τις αποφάσεις δεν αλλάζουν κάτι.

Επίσης, αρκετοί στέκονται στο γεγονός ότι τα σχολεία είναι ανοικτά, όπου οι αίθουσες είναι μικρές κτλ. Τα σχολεία, ενδεχομένως, καλά κάνουν και συνεχίζουν να λειτουργούν, το θέμα, όμως, είναι το ότι θα μπορούσε να βρεθεί και κάποια λύση, ούτως ώστε τα παιδιά να συνεχίσουν να πηγαίνουν στις ακαδημίες τους.

Συμπερασματικά, η όλη κατάσταση θα μπορούσε να παρομοιαστεί με μια κουβέντα, που ακούγαμε, τότε, που πηγαίναμε σε γάμους, όταν συνήθως ένας φίλος του ανδρόγυνου έπαιρνε το μικρόφωνο και έλεγε τη γνωστή φράση: «τα παιδιά να κατέβουν από την πίστα».

Στην προκειμένη περίπτωση, η πίστα είναι ο αγωνιστικός χώρος, όπου κάνουν προπονήσεις τα παιδιά, ενώ στον ρόλο αυτού, που κρατά το μικρόφωνο είναι όσοι αποφάσισαν το κλείσιμο των ακαδημιών…

Δυστυχώς, όσον αφορά τον αθλητισμό, τα παιδιά παραγκωνίζονται και αυτό είναι κάτι που, τουλάχιστον, πρέπει να προβληματίσει τους αρμόδιους.

 

Οι απόψεις εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν αντιπροσωπεύουν κατ’ ανάγκην την άποψη του Καναλιού 6