Θύμα διαδικτυακής απάτης έπεσε 38χρονη αλλοδαπή, μόνιμη κάτοικος Κύπρου, αφού άγνωστος την ξεγέλασε μέσω διαδικτύου και κατάφερε να της αποσπάσει ποσό 9 χιλιάδων ευρώ. 

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε σήμερα στην Αστυνομία, η αλλοδαπή τον περασμένο Οκτώβριο γνώρισε μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας γνωριμιών έναν άγνωστο, που της συστήθηκε ως Αυστραλός, στρατιωτικός στο επάγγελμα.

Όπως της υποσχέθηκε, σύντομα θα αναχωρούσε για την Κύπρο για να συζήσουν και για τον σκοπό αυτό, όπως της ανέφερε, απέστειλε ταχυδρομικώς ένα πακέτο με τα προσωπικά του αντικείμενα και μεγάλο χρηματικό ποσό προς φύλαξη, μέχρι αυτός να φτάσει στο νησί.

Η ανύποπτη γυναίκα, μετά την πάροδο κάποιων ημερών, είχε τηλεφώνημα από «μεταφορική εταιρεία», από την οποία της ανέφεραν ότι μπλοκαρίστηκε το πακέτο και έπρεπε να καταβάλει η ίδια 30 χιλιάδες ευρώ για την αποδέσμευσή του.

Παράλληλα δέχτηκε και δεύτερο τηλεφώνημα από τον…υποψήφιο γαμπρό, ο οποίος της ζήτησε βοήθεια αφού οι τραπεζικοί του λογαριασμοί, προ της αναχώρησης του για την Κύπρο, είχαν μπλοκαριστεί.

Η ίδια, μετά από διαπραγμάτευση, έριξε τις 38 χιλιάδες στις 9 και απέστειλε το ποσό σε λογαριασμό που της υποδείχτηκε από την «μεταφορική εταιρεία», σε τράπεζα της Αμερικής.

Στην καθυστέρηση άφιξης του «γαμπρού», η παραπονούμενη έκανε καταγγελία στην Αστυνομία.