Συνολικά 75 τόνοι τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης αποστέλλονται στους πυρόπληκτους στην Ελλάδα, εκ των οποίων οι 12 τόνοι μαζεύτηκαν από την εκστρατεία της Αρχής Λιμένων, ανέφερε ο υπεύθυνος της Acs courier, Αλέξης Νεοφύτου, σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην Αρχή Λιμένων, για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων συλλογής τροφίμων.

Ο κ. Νεοφύτου σημείωσε ότι σήμερα θα σταλούν έξι κοντέινερ στον Δήμο Ασπροπύργου, ο οποίος θα λειτουργήσει ως γενικός συντονιστής για διανομή των προϊόντων στους πυρόπληκτους δήμους.

Ο Πρόεδρος του διοικητικού Συμβουλίου αρχής λιμένων Κύπρου, Αντώνης Στυλιανού, ευχαρίστησε τις εταιρίες που συνέβαλαν στη συλλογή και μεταφορά των προϊόντων, σημειώνοντας ότι υπήρξε μεγάλη προσέλευση με αποτέλεσμα να χρειαστεί να επεκταθεί για ακόμη μια μέρα η εκστρατεία, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 9 μέχρι και τις 13 Αυγούστου.

Ο κ. Στυλιανού σημείωσε ότι αποστέλλονται 6 εμπορευματοκιβώτια αγάπης προς τους πυρόπληκτους Έλληνες συνανθρώπους μας, ενώ εξέφρασε την συμπαράσταση της Αρχής προς τους πυρόπληκτους.

Ο εκπρόσωπος της DP WORLD, Δώρος Αρέστη, ανέφερε πως η εταιρία παρέχει δωρεάν τις υπηρεσίες μεταφοράς και φόρτωσης των εμπορευματοκιβωτίων.