Συνεχίζονται οι έρευνες κι οι εξετάσεις της Αστυνομίας, μετά την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε στις 4 τα ξημερώματα σε κτήριο της ΣΕΚ στην περιοχή της Αγίας Τριάδας στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η έκρηξη αποδίδεται στην πυροδότηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, υψηλής ισχύος, που είχε τοποθετηθεί στην είσοδο καταστήματος που ενοικιαζόταν μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο, από επενδυτική εταιρεία ΦΟΡΕΞ και έκτοτε παρέμεινε κενό.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στην γυάλινη προσθήκη του καταστήματος καθώς επίσης και σε εσωτερικές διαχωριστικές γυψοσανίδες. Επίσης προκλήθηκαν ζημιές και σε δύο οχήματα τα οποία βρίσκονταν σταθμευμένα κοντά στο σημείο της έκρηξης.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αστυνομίας εξετάζονται τεκμήρια που λήφθηκαν από τη σκηνή, όπως και πιθανή καταγραφή των κινήσεων των δραστών από κάμερες παρακολούθησης της περιοχής.

Στον χώρο που έγινε η βομβιστική επίθεση βρέθηκε το πρωί για επιθεώρηση κι εκτίμηση των ζημιών ο ΓΓ της ΣΕΚ Ανδρέας Μάτσας.

Σε δηλώσεις του λίγο αργότερα στο ΡΙΚ, είπε πως επισκέφθηκε το ακίνητο της συντεχνίας στη Λεμεσό, θέλοντας να έχει εικόνα του συμβάντος, που όπως ο ίδιος εκτιμά δεν φαίνεται να συνδέεται με τις καθημερινές επαγγελματικές δραστηριότητες του προσωπικού της ΣΕΚ.

«Οι δράστες δεν φαίνεται να είχαν στόχο την συντεχνία, πιθανόν για ανεξήγητους λόγους τους προηγούμενους ενοικιαστές του καταστήματος -είπε ο κ. Μάτσας- όμως θα αναμένουμε συμπλήρωσε την ολοκλήρωση των ερευνών της Αστυνομίας».

Από μια πρώτη ενημέρωση που έτυχε από τους εξεταστές της υπόθεσης, δήλωσε πως η αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε καλό δρόμο. Ήδη στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκονται σημαντικά τεκμήρια για τους δράστες, οι οποίοι όπως φαίνονται κι από τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης ήταν δύο» είπε ο κ. Μάτσας.