Στα χέρια του Αρχηγού της Αστυνομίας βρίσκεται η διοικητική έρευνα την οποία διέταξε η Υπουργός Δικαιοσύνης προκειμένου να διερευνηθούν πιθανές παραλήψεις και λάθος χειρισμοί από την Αστυνομία, για τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν προ ημερών σε αγώνα καλαθόσφαιρας στο κλειστό γήπεδο «Τάσσος Παπαδόπουλος Ελευθερία».

Στη διοικητική έρευνα που διενήργησε ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας Δημήτρης Δημητρίου, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι ενέργειες των επί καθήκοντι μελών της αστυνομίας την συγκεκριμένη ημέρα.

Το πόρισμα από χθες παραδόθηκε από τον Υπαρχηγό, στον Αρχηγό της Αστυνομίας, ο οποίος αναμένεται να το παραδώσει τις επόμενες ώρες στην Υπουργό Δικαιοσύνης Άννα κουκκίδου προκοπίου η οποία είναι και η καθ’ ύλην αρμόδια για να αποφασίσει τις περεταίρω ενέργειες.

Πληροφορίες που μεταδίδει η Cyprus Times αναφέρουν ότι στο πόρισμα φαίνεται να προκύπτουν ευθύνες σε τουλάχιστον δύο αστυνομικούς.

Μεταξύ άλλων διερευνήθηκε η διαχείριση των πληροφοριών που έφτασαν στην Αστυνομία, πριν ξεκινήσει ο αγώνας καλαθόσφαιράς και προτού σημειωθούν τα σοβαρά επεισόδια. Ενώ σημείο κλειδί φαίνεται ότι είναι η ενημέρωση που υπήρξε για κάθοδο λεωφορείων με οργανωμένους οπαδούς από τη Λεμεσό και την πιθανότητα να ακολουθήσουν επεισόδια.

Στο «μικροσκόπιο» των ερευνών βρέθηκε και η διαχείριση πληροφοριών από πρόσωπο που ήταν και υπεύθυνο για την επιχείρηση, καθώς και το επιχειρησιακό πλάνο που τέθηκε σε εφαρμογή.

Στο πόρισμα περιλαμβάνονται και καταθέσεις από αξιωματικούς της δύναμης, ενώ κλήθηκε για κατάθεση και γυναίκα αστυνομικός που δέχθηκε επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων.

Το θέμα της βίας στα γήπεδα συζητείται από το πρωί στην Επιτροπή Νομικών της Βουλής στην παρουσία όλων των εμπλεκομένων, της Υπουργού Δικαιοσύνης του αρχηγού της Αστυνομίας, του προέδρου του ΚΟΑ, των προέδρων των αθλητικών ομοσπονδιών αλλά και των προέδρων των αθλητικών σωματείων.