Η αστυνομία προχώρησε στην ταυτοποίηση των δύο από τα τρία προσωπα που με ταχυδακτυλουργικό τρόπο έκλεψαν διαμάντι αξίας 180 χιλιάδων ευρώ από χρυσοχοείο στην τουριστική περιοχή Γερμασόγειας.

Πρόκειται για γυναίκα ηλικίας 43 ετών και ένα άνδρα 44 χρόνων, που απεικονίζονται στις φωτογραφίες που δώθηκαν στη δημοσιότητα από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του χρυσοχοειού, και εναντίον τους  εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης και καταζητούνται.

Και οι δύο καταζητούμενοι είχαν αφιχθεί πρόσφατα στην Κύπρο από χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Η ταυτοποίηση των προσώπων, κατέστη δυνατόν μετά από την εξέταση των εικόνων κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης που βρίσκονται εγκατεστημένα τόσο στο χρυσοχοείο, όσο και σε άλλα υποστατικά της περιοχής, και μελέτη των οχημάτων που καταγράφηκαν να διέρχονται από το κοσμηματοπωλείο.

Η αστυνομία θα προχωρήσει στην έκδοση διεθνών και ευρωπαϊκών ενταλμάτων των δύο καταζητούμενων και θα ζητήσει την βοήθεια της Interpol και της Europol για τον εντοπισμό τους.

Οι Αρχές πάντως εξετάζουν το ενδεχόμενο οι δράστες να έχουν διαφύγει στο εξωτερικό ή να έχουν εξέλθει από μη ελεγχόμενα σημεία από την Κυπριακή Δημοκρατία.