Εδώ και μέρες κυκλοφορούσουν σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών οι αδέσποτοι σκύλοι στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη, οι οποίοι επιτέθηκαν στο 8χρονο παιδάκι χτες το πρωί, τραυματίζοντας το σοβαρά.

Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες της στην περιοχή, αξιολογώντας παράλληλα, διάφορες πληροφορίες, σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί ο δεύτερος σκύλος ο οποίος είχε εμπλοκή στο επεισόδιο.

Όπως έχει ανακοινωθεί ο σκύλος είναι επιθετικός και καλούνται οι πολίτες, σε περίπτωση που τον εντοπίσουν να ενημερώσουν άμεσα την Αστυνομία.

Σύμφωνα με περιγραφή του, είναι πιθανόν ράτσας ΡΟΤΒΑΙΛΕΡ, χρώματος ΚΑΦΕ με ΜΑΥΡΟ και σύμφωνα με μαρτυρία, έχει αίματα στο κεφάλι και στο σώμα του

Στο μεταξύ ο 8χρονος αποσωληνώθηκε σήμερα το πρωί και βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Παίδων, στο Μακάρειο Νοσοκομείο, μετά από επέμβαση αποκατάστασης των τραυμάτων του.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο παιδοχειρουργός Χρίστος Μηνά τόνισε ότι το παιδί είναι εκτός κινδύνου και σημείωσε ότι θα χρειαστούν αρκετές εβδομάδες για την τελική αποκατάσταση του παιδιού.

Χθες το απόγευμα υποβλήθηκε σε δίωρη χειρουργική επέμβαση από ομάδα παιδοχειρουργών και πλαστικών.

Το περιστατικό συνέβη χθες το πρωί, σε χώρο όπου υπάρχουν κλουβιά κυνηγετικών σκύλων και στον οποίο τα τελευταία εικοσιτετράωρα σύχναζε αγέλη αδέσποτων σκύλων. 

Το παιδί την ώρα της επίθεσης έπαιζε μαζί με τον δίδυμο αδελφό του.

Καθοριστική κρίνεται η παρέμβαση δύο γειτόνων, οι οποίοι μόλις άκουσαν τις φωνές του παιδιού, προσέτρεξαν να τον απελευθερώσουν από το σκύλο, και κάλεσαν αμέσως ασθενοφόρο.