Την άποψη ότι με την τελική πρόταση του Υπουργείου Εργασίας για τη θέσπιση εθνικού κατώτατου μισθού, έχουν επιτευχθεί αρκετές συγκλίσεις μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, εξέφρασε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Κυριάκος Κούσιος, εξερχόμενος από τη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 9:30 το πρωί της Τετάρτης στο Υπουργείο Εργασίας.

Κατά τη σύσκεψη, όπως εξήγησε ο κ. Κούσιος, παρουσιάστηκε στις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων και στις οργανώσεις εργοδοτών το τελικό κείμενο του προτεινόμενου διατάγματος για τη θέσπιση κατώτατου μισθού, το οποίο ακολούθως παρουσιάζεται ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου για συζήτηση και έγκριση.

Μετά την έγκρισή του από το Υπουργικό, το κείμενο θα κοινοποιηθεί στους κοινωνικούς εταίρους. Σημειώνεται ότι κατά τη συνάντηση, είχε ζητηθεί από τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη να αφήσουν τα κινητά τους τηλέφωνα εκτός της αίθουσας.

Περισσότερες πληροφορίες για την πρόταση για τον κατώτατο μισθό αναμένονται μετά την παρουσίαση του κειμένου στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Ανάλογα με την έκβαση της συζήτησης στο Υπουργικό, θα κοινοποιηθεί στους κοινωνικούς εταίρους το τελικό κείμενο, είτε με τη μορφή που τους παρουσιάστηκε, είτε με αλλαγές που ενδεχομένως να προκύψουν.