Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να διενεργούν επιθέσεις με όπλα υψηλής ακρίβειας εναντίον στρατιωτικών στόχων και εγκαταστάσεων ενεργειακών υποδομών στην Ουκρανία.

Στην πόλη Λβιβ, στην δυτική Ουκρανία, ο δήμαρχος Αντρίι Σαντόβι ανέφερε ότι, λόγω ρωσικών πυραυλικών χτυπημάτων, το ένα τρίτο των κατοικιών έμεινε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι άκουσε τρεις εκρήξεις στην πόλη λίγο μετά το μεσημέρι.
Στην Λβιβ παρατηρήθηκαν διακοπές ρεύματος και προβλήματα στην υδροδότηση και μετά τα χθεσινά ρωσικά πυραυλικά χτυπήματα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, ότι χθες και σήμερα οι Ρώσοι βομβάρδισαν ενεργειακές εγκαταστάσεις. Χαρακτήρισε τα ρωσικά κτυπήματα “εγκλήματα πολέμου που έχουν σχεδιαστεί εκ των προτέρων με στόχο τους αμάχους”.

Ανοιχτή σε συνομιλίες δηλώνει η Μόσχα

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι η Μόσχα είναι ανοικτή σε συνομιλίες με τη Δύση για τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά δεν έχει λάβει σοβαρή πρόταση για διαπραγματεύσεις.

Σε συνέντευξη στην κρατική τηλεόραση, ο κύριος Λαβρόφ δήλωσε ότι η Ρωσία είναι πρόθυμη να συνομιλήσει με τις ΗΠΑ ή την Τουρκία για τους τρόπους τερματισμού του πολέμου. “Έχουμε επανειλημμένα πει”, πρόσθεσε, “ότι δεν αρνούμαστε ποτέ συναντήσεις. Αν υπάρξει πρόταση, τότε θα την εξετάσουμε”.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε επίσης ότι δεν θα απέρριπτε πρόταση για συνάντηση του Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της Ομάδας των 20, στα μέσα Νοεμβρίου στην Ινδονησία.