Ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αναμένεται να ζητήσει από τους ηγέτες των κρατών της Ομάδας G7 να εφοδιάσουν επειγόντως τη χώρα του με αντιπυραυλικά συστήματα, ώστε να αντιμετωπίσει τις εντεινόμενες πυραυλικές επιθέσεις σε στρατιωτικούς στόχους και εγκαταστάσεις βασικών υποδομών.
Στην τηλεδιάσκεψη, που άρχισε νωρίς το απόγευμα, συμμετέχει και ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, που ήδη υποσχέθηκε ότι θα προσφέρει στους Ουκρανούς την απαραίτητη βοήθεια για αντιμετώπιση των ρωσικών επιθέσεων.
Οι πυραυλικές επιθέσεις εναντίον ουκρανικών πόλεων από τις ρωσικές δυνάμεις συνεχίστηκαν και σήμερα.
Στην Λβιβ στόχος ήταν και σήμερα υποδομές ενέργειας, με αποτέλεσμα μέρος της πόλης να μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Χτυπήθηκε, επίσης, η πόλη Ζαπορίζια, όπου ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, όταν δώδεκα πύραυλοι έπληξαν διάφορους στόχους. Ο τοπικός κυβερνήτης ανέφερε ότι επλήγη ένα σχολείο και αντιπροσωπεία αυτοκινήτων.
Ουκρανικό πρακτορείο μετέδωσε ότι δύο ιρανικά drones έπληξαν εργοστάσιο παραγωγής θερμικής ενέργειας στην περιοχή Βινίτσια.
Ο Δήμαρχος της πρωτεύουσας, Κίεβο, κάλεσε τους κατοίκους να παραμείνουν στα καταφύγια, αφού και σήμερα καταρρίφθηκε πύραυλος που κατευθυνόταν προς την πόλη.