Τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στον κλάδο των νοσηλευτών στα δημόσια νοσηλευτήρια θα τεθούν από τις συντεχνίες ΠΑΣΥΝΟ και ΠΑΣΥΔΥ στη συνάντηση που θα έχουν την ερχόμενη Δευτέρα με τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας.

Μιλώντας στον σταθμό μας, ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΠΑΣΥΝΟ, Θεόδωρος Πετέλης, διευκρίνισε ότι στη συνάντηση θα συζητηθεί αποκλειστικά η στελέχωση των δημόσιων νοσηλευτηρίων με νοσηλευτικό προσωπικό, θέμα που ταλανίζει τον κλάδο τα τελευταία χρόνια.

Περαιτέρω, ο κ. Πετέλης μας ανέφερε ότι στη συνάντηση αναμένεται να τελειοποιηθεί η συμφωνία που συζητείται τα τελευταία δύο χρόνια, μεταξύ των συνδικαλιστικών οργανώσεων και του οργανισμού για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ταυτόχρονα, μας είπε, έχουν οριστεί συναντήσεις για όλα τα νοσοκομεία ξεχωριστά. Δηλαδή θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τον περιφερειακό διευθυντή του κάθε νοσοκομείου, έτσι ώστε να εντοπιστούν οι ανάγκες σε όλους τους θαλάμους του κάθε νοσηλευτηρίου.

Εφόσον γίνει αυτό θα ακολουθήσει η λύση που αναμένεται να δοθεί από τον ΟΚΥπΥ, αν θα υπάρξει δηλαδή η ευχέρεια μετακίνησης μεταξύ των νοσηλευτηρίων και των τμημάτων, ή αν θα γίνει επιπλέον πρόσληψη άλλων νοσηλευτών.