Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού οδηγείται σήμερα 71χρονος, ο οποίος συνελήφθη χθες μετά από επιχείρηση στην κατοικία του και τον εντοπισμό ηλεκτρονικών αρχείων με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. Ο ύποπτος φέρεται να παραδέχεται εμπλοκή στην υπόθεση.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, της επιχείρησης έρευνας είχαν προηγηθεί πληροφορίες που λήφθηκαν από την Europol και ανέφεραν ότι χρήστης του διαδικτύου απέστειλε σε άλλο χρήστη, μέσω διαδικτυακού μέσου επικοινωνίας, αριθμό ηλεκτρονικών αρχείων εικόνας με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Από εξετάσεις που έγιναν από την Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εξακριβώθηκαν τα στοιχεία της διεύθυνσης κατοικίας του προσώπου αυτού και χθες έγιναν έρευνες, δυνάμει δικαστικού εντάλματος.

Κατά την έρευνα εντοπίστηκαν τέσσερις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δυο ηλεκτρονικοί υπολογιστές τύπου ταμπλέτας, ένα κινητό τηλέφωνο, οκτώ σκληροί δίσκοι φύλαξης ηλεκτρονικών δεδομένων, τρεις συσκευές φύλαξης ηλεκτρονικών δεδομένων (USB) και μία κάρτα μνήμης.

Από προκαταρκτικό έλεγχο στις ηλεκτρονικές συσκευές διαπιστώθηκε η ύπαρξη αριθμού αρχείων βίντεο και φωτογραφίας με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων και οι ηλεκτρονικές συσκευές κατακρατήθηκαν για να τύχουν δικανικής εξέτασης.

Ο 71χρονος κλήθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Λεμεσού όπου, ανακρινόμενος από τα μέλη της Υποδιεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, φέρεται να ομολόγησε τη διάπραξη των υπό διερεύνηση αδικημάτων και συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα.

Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του δικαστηρίου για έκδοση διατάγματος κράτησης του σε σχέση με αδικήματα που αφορούν απόκτηση, κατοχή και διανομή παιδικής πορνογραφίας και απόκτηση πρόσβασης σε παιδική πορνογραφία.