Μεγάλη πτώση πέραν του 9% σημείωσε την Παρασκευή η τιμή του βασικού ευρωπαϊκού φυσικού αερίου, TTF, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι μηνών, λόγω του ήπιου καιρού που συνεχίζει να επικρατεί στην Ευρώπη που περιορίζει την ζήτηση ενέργειας, αλλά και του γεγονότος ότι έχουν γεμίσει τα τερματικά αποθήκευσης στη Γερμανία και γενικά στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (Ιανουαρίου 2023) του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου, TTF, (Ολλανδίας) έκλεισε την Παρασκευή με σημαντική πτώση κατά 9,7% ή €8,96, στα €82,98 τη Μεγαβατώρα, επίπεδο στο οποίο βρισκόταν στις αρχές του περασμένου Ιουνίου.

Εντός της περασμένης εβδομάδας το TTF κατέγραψε μεγάλη πτώση κατά 28,1%, ενώ εντός Δεκεμβρίου υποχωρεί κατά περίπου 33%. Η τιμή του TTF βρίσκεται πολύ χαμηλότερα από την τιμή ρεκόρ των €350 τη Μεγαβατώρα που κατέγραψε εντός του περασμένου Αυγούστου.

Πτώση σημειώνουν επίσης και τα προθεσμιακά συμβόλαια του TTF για τους επόμενους μήνες με το συμβόλαιο Φεβρουαρίου να κλείνει την Παρασκευή στα €86,44 τη Μεγαβατώρα και το συμβόλαιο Μαρτίου στα €87,49.