Εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια, αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, ενώ κατασχέθηκαν περίπου 115 κιλά κάνναβης.

Τα μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να εξασφαλίζουν την κάλυψη τους, χρησιμοποιούσαν ως επιχειρησιακά οχήματα, ένα ταξί και ένα φορτηγό όχημα μεταφοράς οπωροκηπευτικών προϊόντων. Ποσότητες κάνναβης, κατεργασμένης και ακατέργαστης, βρέθηκαν στο ταξί, το φορτηγό, και κατά τη διάρκεια ερευνών σε σπίτια, και σε αποθήκη.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, το προσδοκώμενο περιουσιακό όφελος από τη δραστηριότητα της εγκληματικής οργάνωσης υπερβαίνει τα 700.000 ευρώ.

Συνελήφθησαν την Πέμπτη, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, στις περιοχές της Νέας Σμύρνης και του Νέου Ηρακλείου Αττικής, δύο μέλη της  οργάνωσης (ένας 31χρονος και ένας 48χρονος αλλοδαπός) για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Επίσης συνελήφθη μια 26χρονη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, ενώ αναζητούνται και άλλα μέλη της οργάνωσης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: ΚΥΠΕ-ΑΠΕ-ΜΠΕ