Νέα ανακοίνωση εξέδωσαν το Σάββατο οι δικηγόροι της Άννας Αριστοτέλους, Γιώργος Τριανταφυλλίδης και Πάμπος Ιωαννίδης, στην οποία σχολιάζουν την ανάρτηση του ποινικού ανακριτή, Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, ενώ αναφέρουν ότι η Νομική Υπηρεσία ότι «δεν αποδίδει σωστά το πόρισμά» του κ. Αιμιλιανίδη, τον οποίο η ίδια διόρισε ως ποινικό ανακριτή.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή τους  δικηγόροι της Άννας Αριστοτέλους καλούν τον Γενικό Εισαγγελέα να απαντήσει εάν ευσταθεί ότι ο Αχιλλέας Αιμιλιάνίδης αποκαλεί στο πόρισμα του «Ράμπο» τον Μιχάλη Κατσουνωτό.

Όπως αναφέρουν, είχαν καλέσει με χθεσινή τους ανακοίνωση τον κ. Αιμιλιανίδη «να διαψεύσει τα όσα παρά πολύ σοβαρά φαίνεται να καταλογίζει εναντίον του κ. Κατσουνωτού στο πόρισμα του και τα οποία δημοσιεύονται με λεπτομέρεια στην ιστοσελίδα του Reporter και στην εφημερίδα Πολίτης, σημειώνοντας ότι αν δεν τα διαψεύσει θεωρούμε ότι ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

«Ο κ. Αιμιλιανίδης», προσθέτουν, «επέλεξε να μην τα σχολιάσει και επομένως ούτε να  τα διαψεύσει όποτε εμείς θεωρούμε ότι τα όσα αναφέρει ο Πολίτης και ο Reporter είναι απόλυτα ακριβή και αληθή».

Σύμφωνα με τους δικηγόρους της Άννας Αριστοτέλους, «εδώ εγείρεται ένα παρά πολύ σοβαρό θέμα τάξης για τη Νομική Υπηρεσία» και προσθέτουν ότι δεν γίνεται η Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας στην ανακοίνωσή της να μην αποδίδει σωστά το πόρισμα του κ. Αιμιλιανίδη τον οποίο η ίδια διόρισε, για να δημιουργεί εσφαλμένες εντυπώσεις ότι δήθεν ο ποινικός ανακριτής συμφωνεί με τις θέσεις της για να δικαιολογήσει την απόφαση της για τη μη δίωξη του κ. Κατσουνωτού όταν φαίνεται ότι στο πόρισμα ο κ. Αιμιλιανίδης αναφέρει για τον κ. Κατσουνωτό ότι διακατέχεται από έντονο προσωπικό μένος εναντίον της κ. Αριστοτέλους, ότι είχε σαν στόχο την προσωπική δόξα, ανέλιξη και επιτυχία, πως δεν υπάρχει οποιοδήποτε βίντεο ούτε καν ενδείξεις ότι εκβιαζόταν η Διεύθυνση των Φυλακών ότι δεν επιτρέπεται σε οποιονδήποτε να ενεργεί με αυτούς τους τρόπους χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον κ. Κατσουνωτό σαν Ράμπο κ.λπ.».

Οι δικηγόροι της Άννας Αριστοτέλους σημειώνουν ότι «όλα τα πιο πάνω είναι σε πλήρη αντίθεση με τα όσα αναφέρει η Νομική Υπηρεσία στην ανακοίνωση της» και καλούν τον Γενικό Εισαγγελέα «να τοποθετηθεί και να δηλώσει ευθαρσώς και δημόσια κατά πόσο όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται με λεπτομέρεια στον Πολίτη και στην ιστοσελίδα του Reporter και αποδίδονται ότι αναφέρονται στο πόρισμα Αιμιλιανίδη ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ή όχι και τα οποία ανατρέπουν το όλο υπόβαθρο στο οποίο οικοδομήθηκαν οι λόγοι δημόσιου συμφέροντος στους οποίους βασίστηκε η απόφαση περί μη δίωξης».

Όπως προσθέτου, «έχει δικαίωμα επιτέλους ο πολίτης να γνωρίζει τα πραγματικά γεγονότα τόσο για σκοπούς διαφάνειας, αλλά και επειδή αυτό επιτάσσει το δημόσιο συμφέρον σε μια υπόθεση που έχει πάρει τόση δημοσιότητα και απασχολεί την κοινή γνώμη τους τελευταίους έξι μήνες και το οποίο δημόσιο συμφέρον ο ίδιος ο Γενικός Εισαγγελέας επικαλείται στην ανακοίνωση του».

Τέλος, αναφέρουν πως αναμένουν τη σαφή τοποθέτηση του Γενικού Εισαγγελέα σε σχέση με το εάν «τον είπε ή δεν τον είπε Ράμπο ο ποινικός ανακριτής».