Ο Δήμος Λεμεσού συμμετέχει για δέκατη τέταρτη συνεχή χρονιά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με δράσεις που υλοποιούνται από την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022 μέχρι την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022.

Σε δελτίο Τύπου του Δήμου Λεμεσού, αναφέρεται ότι το φετινό θέμα της 21ης Διοργάνωσης της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας «Συνδυάζω – Μετακινούμαι» έχει στόχο την ενθάρρυνση των πολιτών να επιλέξουν εναλλακτικούς τρόπους για τις μετακινήσεις τους.

Το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας για το 2022 περιλαμβάνει καθημερινές ξεναγήσεις στο κέντρο της πόλης και στον πράσινο περίπατο στα θρησκευτικά, ιστορικά και αρχιτεκτονικά μνημεία της πόλης, με αφετηρία το Δημοτικό Μέγαρο και τερματισμό το Παλιό Λιμάνι.

Επιπλέον προσφέρει στους πολίτες την ευκαιρία να διακινηθούν με ποδήλατο στην πόλη, δωρεάν για μια ώρα χρησιμοποιώντας τον κωδικό: mobweek22, μια προσφορά της εταιρείας Next Bike .

«Πάω στη Γιορτή του Κρασιού με το λεωφορείο». Σε συνεργασία με την ΕΜΕΛ και επ’ ευκαιρία της διοργάνωσης της μεγαλύτερης Λαϊκής Γιορτής της πόλης, δίνεται η ευκαιρία στους πολίτες να επισκεφθούν την Γιορτή του Κρασιού που πραγματοποιείται από τις 17 Σεπτέμβριου μέχρι 25 Σεπτεμβρίου, δωρεάν με το λεωφορείο.

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται ο 21ος Deloitte Ποδηλατικός Γύρος Λεμεσού στο πλαίσιο των ΟΠΑΠ ΛΕΜΕΣΙΩΝ 2022. Η εκκίνηση θα γίνει από το χώρο στάθμευσης Εναερίου στις 9 το πρωί. Η εταιρεία ενοικίασης ποδηλάτων NextBike θα παραχωρήσει δωρεάν ποδήλατα στο κοινό χρησιμοποιώντας τον κωδικό «Lemesia» παραλαμβάνοντας ποδήλατο από οποιονδήποτε σταθμό.

Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και η ΕΜΕΛ διοργανώνουν ημερίδα για τις δημόσιες συγκοινωνίες της Λεμεσού, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης.

Τέλος, την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου στις 10 το πρωί, ο Υπουργός Μεταφορών κος Γιάννης Καρούσος, σε τελετή που θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Μέγαρο, θα βραβεύσει το Δήμο Λεμεσού για τη συμμετοχή του στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2021.