Υπόθεση κλοπής αυτοκινήτου που είχε αφεθεί σταθμευμένο με τα κλειδιά στη μίζα της μηχανής, διερευνά ο Αστυνομικός Σταθμός Ορόκλινης.

Σε ανακοίνωση του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας αναφέρεται ότι «σύμφωνα με την καταγγελία που υπέβαλε ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, το όχημα αξίας τριών χιλιάδων ευρώ, κλάπηκε σήμερα μεταξύ των ωρών 13.10 το μεσημέρι με 16.30 το απόγευμα, ενώ βρισκόταν σταθμευμένο σε περιοχή στην Ορόκλινη. Το όχημα είχε αφεθεί από τον ιδιοκτήτη του στο σημείο ξεκλείδωτο και με τα κλειδιά στη μίζα της μηχανής».

Σημειώνεται ότι «η Αστυνομία, για σκοπούς πρόληψης παρόμοιων περιστατικών κλοπής, απευθύνει συστάσεις προς το κοινό, ιδιοκτήτες και υπεύθυνους οδηγούς οχημάτων, όπως με τη στάθμευση του οχήματός τους, ακόμη και σε περίπτωση ολιγόλεπτης στάσης, να αφαιρούνται τα κλειδιά, να κλείνονται πλήρως τα τζάμια, και να κλειδώνεται το όχημα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η μη λήψη προστατευτικών μέτρων ασφαλείας και φύλαξης των κλειδιών και του ιδίου του οχήματος, συνιστά παράβαση, ιδιαίτερα στην περίπτωση όπου ως αποτέλεσμα της αμελούς φύλαξης του οχήματος, άλλο πρόσωπο παράνομα αποκτά κατοχή και παράνομα οδηγεί το αυτοκίνητο».

Πηγή: ΚΥΠΕ