Στη μονάδα εντατικής θεραπείας ιδιωτικού νοσηλευτηρίου στη Λευκωσία ,  σε σταθερή κατάσταση, νοσηλεύεται ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Πέτρος Δημητρίου, μετά την επέμβαση ανοικτής καρδίας στην οποία υποβλήθηκε. . Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο κ. Δημητρίου αναμένεται ότι θα έχει πλήρη ανάρρωση, ωστόσο θα παραμείνει για 24 ώρες στο νοσοκομείο.

Όπως δήλωσε ο Δρ Μαρίνος Σωτήριου, Διευθυντής του Καρδιοθωρακοχειρουργικού Τμήματος του American Medical Center, ο κ. Δημητρίου παρουσιάστηκε την Τρίτη επειγόντως στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών, καθώς παρουσίασε ασταθή στηθάγχη.

«Μετά από διαγνωστικά τεστ διαπιστώθηκε ότι έπασχε από μια εκ γενετής πάθηση, μια συγγενής καρδιοπάθεια στην ουσία, οπού η δεξιά αρτηρία που τροφοδοτεί την καρδία ξεκινούσε από το λάθος σημείο, είχε ανώμαλη έκφυση και προκαλούσε τα συμπτώματα αυτά», σημείωσε.

Χρειάστηκε να γίνει επειγόντως χειρουργική επέμβαση ανοικτής καρδίας για να διορθωθεί το πρόβλημα, ενώ σύμφωνα με τον Δρ Σωτήριου, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην εντατική και είναι σταθερός.

Αναμένεται, είπε, ότι θα παραμένει εκεί για 24 ώρες και σύντομα θα μπορέσει να επιστρέψει στην οικία του, θα αναρρώσει και θα επιστρέψει στα καθήκοντά του. «Αναμένεται ότι θα έχει πλήρη ανάρρωση χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα», κατέληξε ο Δρ. Σωτηρίου.

Νωρίτερα το απόγευμα στο νοσοκομείο μετέβη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του κ. Δημητρίου. Στο νοσοκομείο μετέβησαν επίσης η Πρόεδρος της Βουλής, μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, στενοί συνεργάτες του Υφυπουργού και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Πηγή: ΚΥΠΕ