Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου μεταφέρθηκε ασθενής, κρούσμα κορωνοϊού, αφού παρουσίασε αναπνευστικές επιπλοκές.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι μόλις διαπιστώθηκε ότι ο ασθενής παρουσίασε αναπνευστικές επιπλοκές, αποφασίστηκε να μεταφερθεί στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αμμοχώστου που έχει οριστεί Νοσοκομείο Αναφοράς για τον κορωνοϊό, για πιο εντατική παρακολούθηση και αναπνευστική υποστήριξη.

Ωστόσο, σε περίπτωση που χρειαστεί διασωλήνωση, ο ασθενής θα μεταφερθεί στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, αφού το Νοσοκομείο Αναφοράς δεν διαθέτει εντατικολόγους.

Συνολικά 13 άτομα που έχουν προσβληθεί από τον ιό, νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Χθες έλαβαν εξιτήριο και επέστρεψαν σπίτι τους οδηγός ταξί που είχε προσβληθεί από κορωνοϊό με τη σύζυγό του που επίσης νόσησε, καθώς και ένας ηλικιωμένος 80 ετών, ο οποίος ήταν από τα πρώτα κρούσματα που μεταφέρθηκε για θεραπεία στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Στο Νοσοκομείο Αναφοράς διακομίσθηκαν άλλα τρία άτομα, με την κατάσταση της υγείας των 13 ασθενών που νοσηλεύονται να κρίνεται, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, καλή.

Ωστόσο, εξαιρετικά κρίσιμη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση του 70χρονου ασθενή που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αναφοράς τις προηγούμενες μέρες από το Νοσοκομείο Πάφου. Ο 70χρονος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Πάφου, σε διπλανή κλίνη από τον 65χρονο Βρετανό συμπατριώτη του που διαγνώστηκε πρώτος θετικός στον ιό και στη συνέχεια διαγνώστηκαν τόσο ο 70χρονος όσο και άτομα από το προσωπικό του Νοσοκομείου Πάφου.

Σημειώνεται ότι η κατάσταση της υγείας του 70χρονου ήταν εξαιρετικά κρίσιμη, λόγω βεβαρημένου ιατρικού ιστορικού, πριν ακόμα διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό.