Σε απομόνωση για 14 ημέρες, σε επτά ξενοδοχεία παγκύπρια, έχουν τεθεί 779 άτομα που επέστρεψαν στην Κύπρο από το εξωτερικό, από τη Δεύτερα μέχρι και σήμερα, αναφέρει το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του.

Ως το βράδυ αναμένεται να φθάσουν άλλα 439 άτομα από το Ηνωμένο Βασίλειο με τρεις ναυλωμένες πτήσεις, στο πλαίσιο του συντονισμού που διενεργεί το υπουργείο Μεταφορών για τον επαναπατρισμό των Κύπριων πολιτών.

Το υπουργείο Υγείας ενημερώνει επίσης ότι έχει συγκροτήσει Κέντρο Συντονισμού που συντονίζει τις ενέργειες για την όσο το δυνατό πιο άνετη και ασφαλή μεταφορά και διαμονή των ατόμων σε απομόνωση στα ξενοδοχεία.

Στη διάθεση των επαναπατρισθέντων σειρά ξενοδοχείων

Αυξάνονται τα ξενοδοχεία στη Λεμεσό που φιλοξενούν τα άτομα που επέστρεψαν στην Κύπρο από το εξωτερικό και έχουν τεθεί σε απομόνωση για περίοδο 14 ημερών.

Μέχρι στιγμής, σε ξενοδοχειακές μονάδες της πόλης και επαρχίας Λεμεσού φιλοξενούνται περισσότερα από 400 άτομα, ενώ και σήμερα θα γίνει μεταφορά επαναπατρισθέντων Κυπρίων σε άλλο ξενοδοχείο της πόλης. Εκατοντάδες ακόμη φοιτητές φιλοξενούνται και προγραμματίζεται να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχειακές μονάδες της Λάρνακας.

Το απόγευμα αναμενόταν να μεταφερθεί αριθμός ατόμων στο ξενοδοχείο Atlantica Oasis στη Λεμεσό.

Για την επιτήρηση των ξενοδοχείων έχουν επιστρατευτεί στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς, όταν, δε, παρουσιάζονται τυχόν προβλήματα από πολίτες οι οποίοι αντιδρούν στην καραντίνα, τότε αναλαμβάνει η αστυνομία.