Εννέα νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά κορωνοϊού ανακοινώθηκαν σήμερα στην Κύπρο, με το σύνολο των κρουσμάτων να ανέρχεται πλέον σε 84.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, πρόκειται για τρία πρόσωπα που είχαν επαφές με επιβεβαιωμένα κρούσματα, έναν επαγγελματία υγείας (νοσηλευτής) από το ΓΝ Πάφου, τέσσερα άτομα με ιστορικό ταξιδιού που παρουσίασαν συμπτώματα και επικοινώνησαν με το 1420 και ένα άτομο, το οποίο εργάζεται σε αεροπορική εταιρεία και παρουσίασε συμπτώματα.

Σύμφωνα με την εικόνα στα δημόσια νοσηλευτήρια, οι νοσηλευόμενοι ασθενείς στο ΓΝ Αμμοχώστου είναι δεκατρείς. Τρεις νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε σταθερή κατάσταση στο ΓΝ Λεμεσού και ένας στο ΓΝ Λευκωσίας. Παράλληλα, δόθηκαν ήδη τρία εξιτήρια.

Σύμφωνα με την ενημέρωση των ειδικών, έχουν εξεταστεί μέχρι τώρα συνολικά περισσότερα από 3.000 δείγματα.

Το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής, όπως ανέφερε ο εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου, Λεωνίδας Φυλακτού, είναι σε θέση τόσο από πλευράς στελέχωσης και προσωπικού, όσο και μηχανημάτων και υποδομής, να επισπεύσει τον έλεγχο των δειγμάτων για κορωνοϊό. Όπως είπε, καθημερινά ελέγχονται 500 δείγματα και αποστέλλονται τα αποτελέσματα στο υπουργείο Υγείας.