Πιστά εφαρμόζονται στα λιμάνια της Κύπρου οι οδηγίες και τα μέτρα που ανακοινώνονται από τα υπουργεία, αναφέρει η Αρχή Λιμένων, με αφορμή δημοσιεύματα για παρουσία κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι Λεμεσού.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το εν λόγω κρουαζιερόπλοιο, κατόπιν σχετικής άδειας των Αρχών, κατέπλευσε σήμερα το πρωί στο αγκυροβόλιο, με επιβαίνοντες μόνο το πλήρωμά του, με σκοπό τον ανεφοδιασμό του και για κανέναν άλλο λόγο.

«Καμία αποβίβαση ή επαφή του πληρώματος με τρίτους δεν πρόκειται να γίνει μέχρι την αναχώρηση του κρουαζιερόπλοιου», αναφέρεται. 

Σημειώνεται, δε, ότι η Αρχή Λιμένων Κύπρου, σε συνεργασία με όλους τους λιμενικούς φορείς και εταίρους, «εφαρμόζει πιστά όλες τις οδηγίες και μέτρα που ανακοινώνονται από τα αρμόδια εμπλεκόμενα Υπουργεία, για την απρόσκοπτη λειτουργία των λιμανιών, ως ουσιώδη υπηρεσία και κατ’ επέκταση, την εξυπηρέτηση των πλοίων προς όφελος της οικονομίας του τόπου και της επάρκειας της αγοράς, στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε».

Επισημαίνεται, τέλος, ότι «σε συνεργασία με όλους τους παρόχους λιμενικών υπηρεσιών και υπό την καθοδήγηση των Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων στα λιμάνια».