Πρώτη στον αριθμό των κρουσμάτων που καταγράφηκαν το τελευταίο δεκαήμερο βρίσκεται η Λεμεσός, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Υγείας.

Συγκεκριμένα, από τις 5 Μαρτίου μέχρι τις 11 Μαρτίου, εντοπίστηκαν πέντε χιλιάδες πενήντα (5050) κρούσματα στην Λεμεσό, τέσσερις χιλιάδες τριακόσια σαράντα ένα (4341) στην Λευκωσία, δύο χιλιάδες επτά (2007) στη Λάρνακα, χίλια επτακόσια ενενήντα (1790) στην Πάφο, και εξακόσια είκοσι τρία (623) στην ελεύθερη Αμμόχωστο.

Στο μεταξύ, ο Επιδημιολόγος Μιχάλης Βωνιάτης, μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha ανέφερε ότι γίνεται προετοιμασία του εδάφους ώστε υπερήλικες και άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού να εμβολιάζονται τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο, για τα επόμενα χρόνια.

Σημείωσε παράλληλα ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται να αποφασιστεί ένα πλάνο για επιστροφή στην κανονικότητα, προσθέτοντας πως δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με τα ισχύοντα μέτρα.

Αναφερόμενος στην αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες, ο κ. Βωνιάτης σημείωσε ότι οφείλεται κυρίως στην παραλλαγή Όμικρον 2 η οποία φαίνεται ότι επικρατεί πλέον στην κοινότητα, αλλά και στον σημαντικό αριθμό επαναλοιμώξεων.

Σημειώνεται τέλος ότι το Υπουργικό Συμβούλιο, κατά την αυριανή συνεδρίαση του αναμένεται να επικυρώσει την προώθηση του test to stay σε νηπιαγωγεία, προδημοτική και ειδικά σχολεία, καθώς και κάποιες μικρές αλλαγές στα μέτρα κατά του κορωνοίου.

Οι αποφάσεις για τις αλλαγές αυτές λήφθηκαν κατά τη χθεσινή συνάντηση του Υπουργού Υγείας, με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής.

Επιπλέον, ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, αναμένεται ότι αύριο θα θέσει ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου εισήγηση για άρση της απαγόρευσης σχολικών εκδρομών, καθώς και άρση της απαγόρευσης εξόδου των ηλικιωμένων από τους οίκους ευγηρίας στους οποίους διαμένουν.