Στη δοξολογία για την εορτή του πολιούχου Αγίου της Θεσσαλονίκης, Αγίου Δημητρίου, και για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης, παρέστη σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

«Η παρουσία μου εδώ μου δίνει την ευκαιρία να αντλήσω θάρρος, να αντλήσω πίστη, να ενδυναμώσω τη βούληση και τη θέληση για να συνεχίσω να αγωνίζομαι για την απελευθέρωση, την επανένωση, την ειρηνική λύση του κυπριακού προβλήματος», σημείωσε, σε δηλώσεις του, ο κ. Αναστασιάδης.

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη συγκίνηση, διότι φέτος συνεορτάζω με την πρωτεύουσα της Μακεδονίας, την απελευθέρωση της πόλης, την ενσωμάτωση στον ελληνικό κορμό, αλλά και την απελευθέρωση από τον ναζισμό. Όπως καλά γνωρίζετε, η ιδιαίτερη μου πατρίδα, η Κύπρος και ο Κυπριακός Ελληνισμός διέρχονται κρίσιμες πραγματικά στιγμές», συμπλήρωσε.

Στη δοξολογία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνοδευόταν από τη σύζυγο του Άντρη Αναστασιάδη και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας, που απαρτίζεται από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Μάριο Πελεκάνο, τον Πρέσβη της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, Κυριάκο Κενεβέζο, και τον Γενικό Πρόξενο της Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, Σπύρο Μιλτιάδη.