Σκηνοθετημένη αποδείχθηκε ότι ήταν η γκανγκστερική ληστεία, που διαπράχθηκε λίγο μετά τις δώδεκα το μεσημέρι  στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας- Λεμεσού.  Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης του, το «θύμα», ο 55χρονος υπάλληλος ξενοδοχείου, παραδέχθηκε στην αστυνομία ότι ο ίδιος με άλλο ένα άτομο συνομήλικο του σκηνοθέτησαν τη ληστεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το όλο σκηνικό προκάλεσε υποψίες στους ανακριτές έτσι έστρεψαν την προσοχή τους στον 55χρονο παραπονούμενο. Μετά από επισταμένη ανάκριση,  το “θύμα” υπέπεσε σε αντιφάσεις και στη συνέχεια φέρεται να παραδέχθηκε ότι με ένα συνομήλικο του, τον οποίο κατονόμασε, οργάνωσαν τη ληστεία για να πάρουν τα χρήματα. 

Μετά την εξέλιξη αυτή, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη των δύο 55χρονων  ως ύποπτους για τα αδικήματα της συνομωσίας προς διάπραξης κακουργήματος και του αδικήματος της κλοπής. Ο φερόμενος ως συνεργός που είναι γνωστός στην αστυνομία αρνείται κάθε ανάμειξη, ωστόσο και οι δύο αναμένεται αύριο να οδηγηθούν ενώπιον του δικαστηρίου για έκδοση διατάγματος κράτησης τους. 

Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται εντατικά, ενώ αναζητούνται οι τριάντα χιλιάδες που κλάπηκαν κατά τη διάρκεια της «ληστείας».