Πυροβολισμοί που σημειώθηκαν το πρωί της Δευτέρας σε ιδιωτικό χριστιανικό σχολείο στο Νάσβιλ του Τενεσί άφησαν πίσω τους πολλά θύματα πριν η αστυνομία έρθει αντιμέτωπη με τον ένοπλο, ο οποίος κατέληξε νεκρός, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Οι πυροβολισμοί συνέβησαν στο σχολείο The Covenant School, με το Μητροπολιτικό Αστυνομικό Τμήμα του Νάσβιλ να αναφέρει στο Twitter ότι ο ύποπτος είναι νεκρός, αλλά να μην διευκρινίζει τι ακριβώς οδήγησε στον θάνατό του, ούτε αν ο ύποπτος ήταν άνδρας ή γυναίκα.

Η πυροσβεστική υπηρεσία του Νάσβιλ ανέφερε στο Twitter ότι έσπευσε στο σημείο και πως υπάρχουν «πολλοί ασθενείς». Δεν ανέφερε αν υπάρχουν άτομα που έχασαν τη ζωή τους ή πόσοι μπορεί να έχουν τραυματιστεί.

Το Covenant School ιδρύθηκε το 2001 και υπάγεται στην Πρεσβυτεριανή Εκκλησία του Νάσβιλ με περίπου 200 μαθητές, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του σχολείου. Το σχολείο φιλοξενεί μαθητές προσχολικής ηλικίας έως και 6ης τάξης και πραγματοποίησε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης για περιστατικά με πυροβολισμούς το 2022, μετέδωσε το WTVF-TV.

Η αστυνομία του Νάσβιλ δεν απάντησε αμέσως σε τηλεφωνική επικοινωνία για περισσότερες λεπτομέρειες.

Πηγή: ΚΥΠΕ-Reuters