Πέντε άτομα συνελήφθησαν στην επαρχία Αμμοχώστου για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση καλλιέργειας κάνναβης με σκοπό την προμήθεια.

Σε ανακοίνωση του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας αναφέρεται ότι στις 21 Μαρτίου μέλη της ΥΚΑΝ Αμμοχώστου ερεύνησαν με δικαστικό ένταλμα διαμέρισμα που βρίσκεται στην επαρχία Αμμοχώστου.

«Κατά τη διάρκεια της έρευνας, εντοπίστηκε ειδικά κατασκευασμένο θερμοκήπιο, στο οποίο καλλιεργούνταν μέσα σε γλάστρες επτά φυτά κάνναβης, ύψους από 30 μέχρι 45 εκατοστά, τα οποία παραλήφθηκαν ως τεκμήρια», προστίθεται ενώ στο διαμέρισμα εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν επίσης διάφορα άλλα τεκμήρια.

Η ανακοίνωση συνεχίζει αναφέροντας ότι στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης συνελήφθησαν την τελευταία εβδομάδα μέχρι και σήμερα, πέντε συνολικά άτομα.

Τα πέντε άτομα οδηγήθηκαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, το οποίο εξέδωσε διατάγματα τετραήμερης κράτησης για τους τέσσερις και διήμερης για τον πέμπτο.

Η ΥΚΑΝ (Επαρχιακό Κλιμάκιο Αμμοχώστου) συνεχίζει τις εξετάσεις.