Ο Πρόεδρος της Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Λεμεσού, Τώνης Αντωνίου, και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος «Θεοτόκος- Αμερίκος Αργυρίου» Αλέκος Ορουντιώτης, έδωσαν σήμερα κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη, με αφορμή τη συνεργασία των δύο οργανισμών για τη διοργάνωση του δρόμου του Αγίου Βασίλη τα περασμένα Χριστούγεννα.

Όπως ανέφεραν και οι δύο στόχος είναι να επεκταθεί περεταίρω η συνεργασία και ο θεσμός, ενώ από πλευράς της ΕΤΑΛ δόθηκαν στο Ίδρυμα τα καθαρά έσοδα από τη διοργάνωση.

Ο Τώνης Αντωνίου ανήγγειλε ότι τον ερχόμενο Ιούνιο θα τελεστούν εγκαίνια το «σπίτι του καλλιτέχνη» στη Λάνια, στο οποίο θα φιλοξενούνται δημιουργοί από την Κύπρο και το εξωτερικό προκειμενου να φιλοτεχνούν έργα, που θα τοποθετούνται στην επαρχία Λεμεσού.

Αναφέρθηκε επίσης στο «σπιτι του χαλλουμιού» ένα μεγάλο έργο που ξεκίνησε έδω και ένα χρόνο στο Πισσούρι, στο πολιτιστικό κεντρο που δημιουργήθηκε στο κτίριο της Αστυνομίας των Βρεττανών το οποίο αναμένται να ολοκληρωθεί μεχρι το τέλος του χρόνου.

Στον χώρο θα υπάρχει διαδραστική μουσειακή παρουσίαση των προϊόντων της γαλακτοκομείας της ευρύτερης περιοχής από την Πάχνα μέχρι το Πισσούρι.

Η ΕΤΑΛ, ολοκληρώνει σε συνεργασία με το Τμήμα Δασών πολύ σύντομα μία νέα διαδρομή πεζοπορίας στην Παρεκλησιά, ενώ στο πλαίσιο του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης θα δημιουργηθεί τους επόμενους μήνες ένα δίκτυο 10 ποδηλατικών διαδρομών στη Δυτική Λεμεσό (περιοχή Σουνίου-Ζανατζιάς-Κυβίδων) το οποίο θα προωθηθεί σε εκθέσεις στο εξωτερικό και τους ποδηλάτες ανά του κόσμο.

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Θεοτόκος-Αμέρικος Αργυρίου», Αλέκος Ορουντιώτης ανήγγειλε πως έχουν εκπονηθεί τα σχέδια για την ανέγερση νέων κτιριακών μονάδων στο ίδρυμα Θεοτόκος.

Πρόσθεσε πως τα κτίρια υπολογίζεται να αναγερθούν μέχρι το τέλος του χρόνου, οπότε θα μπορέσει να μεταφερθεί στους χώρους του ιδρύματος, η Μονάδα Ημερήσιας Φροντίδας που μέχρι στιγμής εδρεύει στα ακίνητα του Ερυθρού Σταυρού, ώστε να επιτευχθεί πολύ καλυτερη διαχείριση του προγράμματος.

Το 2ο μεγάλο πρόγραμμα που βρίσκεται στα σκαριά, σύμφωνα με τον κ. Ορουντιώτη, είναι η ανέγερση νέου κτρίου για το Κέντρο Ανάπτυξης Δεξιοτήτων Παιδιού «ΑΛΜΑ, που αφορα παιδιά μέχρι 6 χρόνων που αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα, το οποίο στεγάζεται μέχρι στιγμής στο παλιό νοσοκομείο της Λεμεσού.

Με την παραχώρηση χώρου στον Απόστολο Λουκά που βρίσκεται δίπλα από το Θεοτόκος θα μπορέσει να αναγερθεί κτίριο για να στεγάσει το πρόγραμμα, έργο που θα ξεκινήσει τέλος του χρόνου. Το κόστος για τα 2 έργα θα ανέλθει στα 2 εκατομμύρια.