Μεταλλικό κιβώτιο το οποίο περιείχε μεγάλο αριθμό σφαιρών, ένα έμφορτο περίστροφο και ένα αεροβόλο εντοπίστηκαν το πρωί στη διάρκεια ερευνών της Αστυνομίας στην περιοχή της Αμαθούντας.

Οι έρευνες, στις οποίες συμμετείχαν ανιχνευτικά σκυλιά και ο πυροτεχνουργός της Αστυνομίας, έγιναν μετά από πληροφορία που δόθηκε ότι στον χώρο υπήρχαν σφαίρες που σχετίζονταν με την μεγάλη κλοπή από εμπορευματοκιβώτιο στη Λεμεσό.

Οι σφαίρες είναι της ίδιας μάρκας και διαμέτρου με αυτές που κλάπηκαν, και σύμφωνα με την μαρτυρία που κατέχει η αστυνομία αποτελεί μέρος της κλαπείσας περιουσίας. Όσον αφορά στο περίστροφο και στο αεροβόλο εξετάζεται η προέλευση τους.

Την ίδια ώρα η Αστυνομία έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης εναντίον προσώπου που σχετίζεται με την υπόθεση και καταζητείται. Μέχρι στιγμής δεν έγινε κατορθωτό να εντοπιστεί.

Η κλοπή διαπράχθηκε μεταξύ των ημερομηνιών 5-19 Οκτωβρίου αφού, όπως κατήγγειλε ο 64χρονος αδειούχος οπλοπώλης, στις 20 Οκτωβρίου αντιλήφθηκε πως παραβιάστηκε εμπορευματοκιβώτιο που διαθέτει σε περιοχή στη Λεμεσό.

Όπως υποστήριξε ο 64χρονος, κλάπηκαν 200 κιβώτια φυσιγγίων κυνηγετικών όπλων από διάφορες μάρκες που περιείχαν συνολικά 50 χιλιάδες φυσίγγια αξίας 11 χιλιάδων ευρώ και 114 κιβώτια σφαιρών όπλου 9mm, που περιείχαν 114 χιλιάδες σφαίρες αξίας 17 χιλιάδων ευρών.