Σε βραχυκύκλωμα στο πρώτο αυτοκίνητο που βρισκόταν στο γκαράζ της οικίας στη Λάρνακα, φαίνεται να προκλήθηκε η πυρκαγιά από την οποία καταστράφηκαν ολοσχερώς έξι αυτοκίνητα, ενώ ζημιές υπέστη μία διώροφη κατοικία.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, γύρω στις 03.56 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε δύο μηχανοκίνητα οχήματα τα οποία βρίσκονταν σταθμευμένα σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης στην οδό Καλύμνου, στην περιοχή Φανερωμένης στη Λάρνακα.

Επί τόπου έσπευσαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο γύρω στις 04.42.

Από την πυρκαγιά στα δύο οχήματα ανεφλέγησαν δοχεία φύλαξης πετρελαίου και υδραυλικού λαδιού τα οποία ο ιδιοκτήτης αποθήκευε εντός του χώρου στάθμευσης με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να επεκταθεί στην διώροφη οικία του ιδιοκτήτη και να προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές.

Επίσης λόγω του κατηφορικού ανάγλυφου της περιοχής, τα πετρελαιοειδή κύλησαν φλεγόμενα στον δρόμο με αποτέλεσμα να πάρουν φωτιά ακόμα τέσσερα οχήματα, τα οποία βρίσκονταν σταθμευμένα, τα τρία στην οδό Καλύμνου και το ένα στην οδό Αγίου Γεωργίου Μακρή.

Ωστόσο λόγω του κατηφορικού ανάγλυφου της περιοχής υπήρξε ροή εύφλεκτου υλικού από το οποίο έξι αυτοκίνητα καταστράφηκαν ολοσχερώς ενώ η ισόγειος κατοικία υπέστη εκτεταμένες ζημιές, ενώ αρκετές ζημιές υπέστη και η ανώγειος οικία.

Η σκηνή αποκλείστηκε από την αστυνομία και το πρωί μέλη της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας, προέβησαν σε εξετάσεις για να εντοπιστούν τα αίτια της πυρκαγιάς.

Από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν, η Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία αποφάνθηκε ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα που υπέστη το ένα από τα δύο αυτοκίνητα που βρισκόταν στο γκαράζ της οικίας.