Του Γιάννη Κωστακόπουλου

Μετά την επέλαση της μπουλντόζας, το σώριασμα των τεσσάρων διατηρητέων κατοικιών στην παλιά Λευκωσία, τις κρίσεις, τις επικρίσεις και τις μεσοβέζικες λύσεις, τη σκυτάλη πήρε η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Ξαφνικά κι όχι αναπάντεχα – σε προεκλογική περίοδο βρισκόμαστε – μερικοί βουλευτές ξιφούλκησαν κατά της παρανομίας, που οι ίδιοι συντηρούσαν για δεκαετίες, κι ας σωριάζονταν χωρίς σταματημό διατηρητέα στα πόδια τους.

Τώρα, μπροστά στη λαϊκή κατακραυγή, κι οι Άγιοι εκπλήσσονται και σταυροκοπούνται μπροστά στην αποφασιστικότητα των μεταμορφωμένων Αντιπροσώπων. Που δίνουν το λόγο τους πως θα γκρεμίσουν την προηγούμενη νοοτροπία τους, δηλώνοντας αποφασισμένοι να ισοπεδώσουν τις περασμένες αστοχίες τους.

Η Επιτροπή υποσχέθηκε πως θα επανέλθει με συγκεκριμένες αλλαγές στη νομοθεσία ώστε το θεσμικό πλαίσιο να είναι πιο αυστηρό. «Η σημερινή νομοθεσία δεν δημιουργεί αντικίνητρο στην κατεδάφιση αλλά αντίθετα δίνει και κίνητρο καθώς το πρόστιμο για κατεδάφιση διατηρητέου ανέρχεται μόλις στις 1000 λίρες ή 1710 ευρώ», είπε αρχηγός κόμματος-μέλος της Επιτροπής, διασκεδάζοντας τις εντυπώσεις… όπως και το παγκύπριο. Χριστέ και Κύριε!

«Ακούσαμε και το αμίμητο σήμερα, ότι ήταν κατά λάθος που κατέρρευσαν οι διατηρητέες» είπε η Πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών, σχολιάζοντας τη δικαιολογία του εκνευρισμένου εκπροσώπου της Αρχιεπισκοπής. –Τι να πεις; Βρήκαν και τα περνάνε.

Αφήστε τα, κ. Βουλευτές, όπως τα διατηρήσατε μέχρι τώρα. Όσο τα σκαλίζετε, τόσο περισσότερο… βρωμάτε.

 

Οι απόψεις εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν αντιπροσωπεύουν κατ’ ανάγκην την άποψη του Καναλιού 6