Σε τρίωρη στάση εργασίας κατήλθαν σήμερα από τις 10 το πρωί μέχρι τη μία το μεσημέρι οι οδηγοί λεωφορείων στην Λευκωσία.

Σε στάση εργασίας κάλεσε τους οδηγούς -μέλη της η ΠΕΟ, αφού δεν είχε λάβει γραπτώς, όπως αναφέρει η συντεχνία, τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η εταιρεία. Δεν συμμετείχε στην απεργία η ΣΕΚ.

Κύριο ζήτημα είναι τα ωράρια και τα δρομολόγια των οδηγών λεωφορείων τα οποία θεωρούν εξαντλητικά, όπως και το γεγονός ότι οι οδηγοί αναγκάζονται να εργάζονται κατά πολύ πέραν των προβλέψεων της νομοθεσίας για τα ωράρια του κλάδου.

Όπως δήλωσε στον σταθμό μας, εκ μέρους της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ, ο Άθως Ελευθερίου, ένας οδηγός αρχίζει δουλειά από τις έξι το πρωί και συνεχίζει μέχρι τις πέντε το απόγευμα χωρίς διάλειμμα, κάτι που εγείρει ζητήματα ασφάλειας από πιθανά λάθη που μπορεί να γίνουν λόγω κόπωσης.

Κρίναμε, ανέφερε, ότι έπρεπε να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα στους αρμόδιους το οποίο φαίνεται ότι έχει ληφθεί αφού έχει διευθετηθεί το απόγευμα συνάντηση, των εκπροσώπων των οδηγών και της εταιρείας με τον γενικό διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών, ώστε να λυθεί το πρόβλημα.
Αναμένεται ότι αύριο θα γίνει και συνάντηση και με το Τμήμα Εργασιακών σχέσεων.

Ο επικεφαλής της Cyprus Public Trasport που πρόσφατα ανέλαβε της δημόσιες συγκοινωνίες σε Λευκωσία και Λάρνακα Χούλιο Τιρόνι, αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι θα δοθούν καινούργια προγράμματα εργασίας την ερχόμενη εβδομάδα στους οδηγούς.

Σημειώνει ακόμα ότι τα ωράρια εργασίας που φαίνονται να παραβιάζουν την νομοθεσία, ίσχυαν και επί της προηγούμενης εταιρείας. Ο κ. Τιρόνι είπε ότι θα υπάρξουν διορθώσεις προγραμμάτων όπου είναι δυνατό ώστε να τηρείται η νομοθεσία για τα ωράρια των οδηγών.

Δημήτρης Στρατης