Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση του Κεντρικού Φορέα Κυκλοφοριακών Μελετών, αναφορικά με την εναλλακτική πρόταση που ετοίμασε μηχανικός για λογαριασμό των καταστηματαρχών της λεωφόρου Νίκου και Δέσποινας Παττίχη, που αντιτίθενται στην κατασκευή διαχωριστικής νησίδας σε αυτήν.

Όπως ανέφερε στο σταθμό μας πηγή από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, η απόφαση ελήφθη, αλλά θα πρέπει να διατυπωθεί γραπτώς προτού ανακοινωθεί.

Η εναλλακτική πρόταση των καταστηματαρχών τέθηκε ενώπιον του Φορέα μετά την επίσκεψη στην περιοχή του Υπουργού Μεταφορών, Γιάννη Καρούσου, ο οποίος δήλωσε πως, επειδή υπάρχει το επιχείρημα από τις επιχειρήσεις της περιοχής ότι δεν προηγήθηκε δημόσια διαβούλευση, ο Φορέας Κυκλοφοριακών Μελετών θα κάνει ακόμα μια συνεδρία, με αντικείμενο την εναλλακτική πρόταση που έχει ετοιμαστεί από ειδικό, για λήψη τελικής απόφασης.

Ερωτηθείς κατά πόσο μπορεί να αλλάξει κάτι αφού οι προσφορές για το έργο έχουν κατακυρωθεί, ο κ. Καρούσος είπε πως «αν αλλάζει οτιδήποτε και είναι τεκμηριωμένο, αλλάζουν πράγματα και στις προσφορές και στο κόστος το οποίο θα υπάρχει».

Υπέδειξε, ταυτόχρονα, πως δεν πρόκειται να δεχθεί εκπτώσεις στο θέμα της οδικής ασφάλειας.

Εκπρόσωποι της ΠΟΒΕΚ και των καταστηματαρχών που συγκεντρώθηκαν την περασμένη Δευτέρα έξω από το Δημοτικό μέγαρο της Λεμεσού, τόνισαν πως, σε περίπτωση που προχωρήσει η κατασκευή διαχωριστικής νησίδας, θα αντιδράσουν δυναμικά, ενώ υποστήριξαν πως η νησίδα δεν αποτρέπει τα δυστυχήματα.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Λεμεσού,Νίκος Νικολαΐδης, η λύση που πρέπει να δοθεί θα πρέπει να διασφαλίζει την ασφάλεια και τη σωστή κυκλοφοριακή διαχείριση, καθώς και την προστασία αλλά και ενίσχυση της εμπορικότητας του δρόμου, έτσι ώστε να ικανοποιηθούν και οι δύο πλευρές.

Ως γνωστό, το συμβόλαιο με τον εργολάβο για την κατασκευή της νησίδας έχει υπογραφεί από πλευράς Δημοσίων Έργων και οι εργασίες αναμενόταν να ξεκινήσουν εντός Ιουνίου, κάτι που δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα.

Χάρης Παναγιώτου