Σε τέσσερα περιστατικά ανταποκρίθηκε παγκύπρια η Πυροσβεστική Υπηρεσία, μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τη βροχόπτωση που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες ώρες.

Αρκετές κλήσεις δέχεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην πόλη και επαρχία Λάρνακας, όπου επιχειρούν τέσσερα συνεργεία.

Σε ανάρτηση του στα ΜΚΔ ο Ανδρέας Κεττής, εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ανέφερε ότι «η Δύναμη λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που αναπτύσσονται σε διάφορες περιοχές έχει ανταποκριθεί μέχρι αυτή τη στιγμή σε τέσσερα περιστατικά».

Δύο περιστατικά αφορούν αντλήσεις ομβρίων υδάτων από υπόγειους χώρους, σύμφωνα με τον κ. Κεττή, το ένα στην επαρχία Πάφου, ενώ η ΕΜΑΚ ανταποκρίθηκε σε αντίστοιχο περιστατικό και στην Κοινότητα Κοφίνου της επαρχίας Λάρνακας. Επιπρόσθετα, συνέχισε, έγιναν δύο μετακινήσεις δέντρων από τις επαρχίες Λευκωσίας και Αμμοχώστου αντιστοίχως.

Στην ανάρτηση του ο κ. Κεττής σημειώνει ότι «η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχεται αρκετές κλήσεις στην πόλη και επαρχία Λάρνακας» με τέσσερα συνεργεία να είναι έξω στους δρόμους για παροχή βοήθειας, ενώ η κατάσταση φαίνεται να επιδεινώνεται από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και την βροχόπτωση που έπεσε την τελευταία ώρα.

Στο μεταξύ, διάφορες περιοχές στο κέντρο της Λάρνακας πλημμύρισαν με αποτέλεσμα το νερό να εισέλθει σε καταστήματα, υποστατικά και υπόγεια σπιτιών.