Ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια του κόσμου, το Odyssey of the Seas, της Royal Caribbean International, κατέπλευσε την περασμένη Πέμπτη στο λιμάνι Λεμεσού, με τη διαχειρίστρια εταιρεία του τερματικού κρουαζιέρων DP World Limassol, να αναμένει περισσότερα από 150 κρουαζιερόπλοια τη σεζόν αυτή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, με αφορμή την ημερήσια στάση του κρουαζιερόπλοιου στην Κύπρο, ο Εμπορικός Διευθυντής της DP World Limassol Λάζαρος Χαραλάμπους και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hull Blyth Araouzos, αντάλλαξαν πλακέτες με τον υποπλοίαρχο του κρουαζιερόπλοιου.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Χαραλάμπους, εξέφρασε ιδιαίτερη ικανοποίηση «για την επιτυχημένη συνεργασία που έχουμε αναπτύξει με την κορυφαία εταιρεία κρουαζιέρων Royal Caribbean και τον ναυτιλιακό πράκτορα Hull Blyth Araouzos στην Κύπρο».

«Το γεγονός ότι το λιμάνι της Λεμεσού προσεγγίζουν μερικά από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια στον κόσμο, αποτελεί απτή απόδειξη των προσπαθειών που καταβάλλονται από την DP World Limassol και την κυβέρνηση για βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς του, με στόχο να καταστεί κύριο λιμάνι βάσης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», συμπλήρωσε.

Η DP World Limassol αναμένει περισσότερα από 150 κρουαζιερόπλοια, τα οποία θα χρησιμοποιούν το λιμάνι Λεμεσού και το Επιβατικό Τερματικό του ως λιμάνι βάσης (homeport), στάσης ή ενδιάμεσων προορισμών, ενώ υποδεικνύει ότι το 2022 ήταν η καλύτερη χρονιά για το λιμάνι μετά το 2017, με τις αφίξεις να σημειώνουν σημαντική αύξηση σε σχέση με τα τελευταία δύο χρόνια.

Σημειώνεται δε ότι το Odyssey of the Seas, ένα από τα νέα αποκτήματα της Royal Caribbean, απέπλευσε από την Ιταλία στις 7 Οκτωβρίου και αφίχθηκε στη Λεμεσό μεταφέροντας περίπου 3.000 επιβάτες.

Με 16 καταστρώματα και δυνατότητα φιλοξενίας 5.500 επιβατών, το κρουαζιερόπλοιο κλάσης Quantum Ultra είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλοία που έχουν καταπλεύσει ποτέ στο λιμάνι Λεμεσού, προστίθεται.

Πηγή: ΚΥΠΕ