Καίριο πλήγμα κατά των εμπόρων ναρκωτικών αποτελεί η μεγάλη ποσότητα των ναρκωτικών που εντοπίστηκε σε εμπορευματοκιβώτιο στο λιμάνι Λεμεσού, σύμφωνα με τον διοικητή της ΥΚΑΝ Μιχάλη Κατσουνωτό.

Σε σημερινές του δηλώσεις ο κύριος Κατσουνωτός χαρακτήρισε την υπόθεση εντοπισμού των 132 κιλών κάνναβης πολύ σοβαρή και πρόσθεσε ότι οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Διαβάστε επίσης: 132 κιλά κάνναβης εντοπίστηκαν σε εμπορευματοκιβώτιο, στο λιμάνι Λεμεσού

Τα ναρκωτικά όπως επεσήμανε ο κύριος Κατσουνωτός σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις προορίζονταν για την κυπριακή αγορά.

Το εμπορευματοκιβώτιο φέρεται να ξεφορτώθηκε από πλοίο που αφίχθηκε στο λιμάνι στις 3 Μαρτίου από την Ισπανία και που σύμφωνα με την περιγραφή του περιείχε 915 σακούλια ζωοτροφών.

Ο Διοικητής της ΥΚΑΝ Μιχάλης Κατσουνωτός είπε ότι οι έρευνες στο εμπορευματοκιβώτιο θα συνεχιστούν και σήμερα και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εντοπιστούν και άλλες ποσότητες ναρκωτικών.

Σε σχέση με τον εντοπισμό των 132 κιλών κάνναβης συνελήφθη ένας 38χρονος εναντίον του οποίου προέκυψε μαρτυρία που τον συνδέει με την υπόθεση.

Ο 38χρονος ο οποίος προβάλει κάποιους ισχυρισμούς σε σχέση με τα ναρκωτικά οδηγήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου και τέθηκε υπό οκταήμερη κράτηση. 

Σύμφωνα με τον Διοικητή της ΥΚΑΝ το εν λόγω πρόσωπο έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την αστυνομία με παρόμοια υπόθεση και είχε καταδικαστεί και σε ποινή φυλάκισης.

Ο κύριος Κατσουνωτός ανέφερε ότι εξετάζεται και η εμπλοκή άλλων προσώπων στην υπόθεση και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προκύψουν και άλλες συλλήψεις.

H YKAN σε σχέση με την υπόθεση έχει ζητήσει και την βοήθεια της Interpol.