Σε κατάλληλη προετοιμασία ενόψει της χειμερινής περιόδου καλεί τους δημότες του ο Δήμος Λεμεσού, προς αντιμετώπιση προβλημάτων από το ενδεχόμενο αυξημένων βροχοπτώσεων και έντονων καιρικών φαινομένων.

Σε ανακοίνωση του, ο Δήμος Λεμεσού αναφέρει ότι, πέραν των μέτρων πρόληψης που λαμβάνει και αφορούν καθάρισμα οχετών και φρεατίων, όσο και των μέτρων που λαμβάνουν άλλες αρμόδιες Υπηρεσίες, προτρέπονται οι δημότες όπως προβούν στην κατάλληλη προετοιμασία του κάθε υποστατικού, οικίας, καταστήματος ή αποθήκης, ώστε να υπάρξει έγκαιρη και αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων που είναι πιθανό να προκύψουν κατά τη χειμερινή περίοδο.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Λεμεσού αναφέρει πως πρέπει οι δημότες να αποφύγουν να εναποθέτουν σκύβαλα ή ανακυκλώσιμα υλικά σε δημόσιους ή άλλους χώρους από τους οποίους είναι πιθανή η μετακίνηση τους κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας, να ελέγξουν και να ελέγξουν όλα τα φρεάτια ομβρίων υδάτων τα οποία βρίσκονται μέσα, μπροστά, πλησίον ή και απέναντι από τα υποστατικά τους, ώστε αυτά να είναι καθαρά και να έχουν φυσική ροή.

Επιπρόσθετα καλεί τους δημότες να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία, αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς, να μην αφήνουν διάσπαρτα οικοδομικά υλικά ή άχρηστα αντικείμενα στα πεζοδρόμια ή ανοιχτούς χώρους ή ποταμούς. Καλούνται δε όλοι οι εργολάβοι να λάβουν επιπλέον μέτρα στις οικοδομές ώστε να μην παρατηρηθούν μετακινήσεις αντικειμένων λόγω των ανέμων.

Ο Δήμος Λεμεσού καλεί επίσης το κοινό να αποφεύγει να διασχίζει χείμαρρους και ρέματα κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσης τους και να αποφεύγει τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

Επίσης, προσθέτει, οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (πχ γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (πχ κάτω από μπαλκόνια).

Τέλος, καλεί όλους να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων Φορέων, ενώ όσοι δημότες χρειάζονται σακούλες με άμμο για προστασία των υποστατικών τους, μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 99 453 090.