Αντιμετωπίζονται στη βάση των ενδεδειγμένων υγειονομικών πρωτοκόλλων τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν σε σχολεία της μέσης και δημοτικής εκπαίδευσης.

Εννέα μαθητές και τρεις εκπαιδευτικοί στο B’ Δημοτικού Σχολείου Ιδαλίου, που έτυχε να είναι στην ίδια τάξη με τον μαθητή ο οποίος βρέθηκε θετικός στον ιό, τέθηκαν σε καραντίνα για δεκατέσσερις ημέρες, αναμένοντας να ακολουθήσουν τις περεταίρω οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.

Στο Β’ Δημοτικό Σχολείο Ιδαλίου έγινε απολύμανση όλων των χώρων της σχολικής μονάδας και σήμερα άρχισαν κανονικά τα μαθήματα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Γονέων του σχολείου, Νικόλα Θεοφίλου.

Αρκετοί μαθητές ωστόσο δεν προσήλθαν στις τάξεις του συγκεκριμένου σχολείου σήμερα λόγω της ανησυχίας των γονέων, όπως ανέφερε ο ΓΓ της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους.

Κανονικά λειτουργεί και το Λύκειο Αγίου Χαραλάμπους στην Έμπα, μετά το θετικό κρούσμα κορωνοιού σε καθηγητή του σχολείου, ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες απολύμανσης του σχολείου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Σχολικής Εφορείας Έμπας, Αντώνη Νικηφόρου.

Τα αποτελέσματα των δειγμάτων από την ιχνηλάτηση των επαφών του καθηγητή στο σχολείο, δηλαδή των μαθητών και των εκπαιδευτικών που ήρθαν σε επαφή μαζί είναι όλα αρνητικά όπως διαβεβαίωσε ο κ. Νικηφόρου.

Πότε ανοίγουν τα νηπιαγωγεία

Σε συνεδρία της ομάδας των επιστημόνων του Υπουργείου Υγείας, συζητήθηκε μεταξύ άλλων πότε θα ανοίξουν τα νηπιαγωγεία και η βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Η επιστήμονες, δηλώνουν προκρίνουν την Τρίτη 9 Ιουνίου ως μια ημερομηνία που θα μπορούσαν να ανοίξουν τα νηπιαγωγία. Όπως δήλωσε ο καθηγητής μοριακής ιολογίας, Πέτρος Καραγιάννης το άνοιγμα των νηπιαγωγείων θα μπορούσε να συμβαδίζει με το χρονοδιάγραμμα των 15 ημερών μετά την 21η Μαΐου, οπόταν και άρχισε η δεύτερη φάση χαλάρωσης των μέτρων.

Το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση ωστόσο θα αποφασίσουν για το τι μέλει γενέσθαι στο θέμα.

Σύμφωνα με την Λαύρα Ηρακλέους πρόεδρο του συνδέσμου νηπιαγωγών, φαίνεται ότι ετοιμάζεται ένα πρωτόκολλο για την λειτουργία των νηπιαγωγείων και τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται και μάλιστα ζητήθηκε η άποψη του Συνδέσμου των Νηπιαγωγών.