Τεράστια ουρά με φορτηγά που ανέμεναν να τύχουν επιθεώρησης σχηματίστηκε για τρίτη συνεχόμενη μέρα, από τις 4.30 τα ξημερώματα σήμερα, στον δρόμο που οδηγεί στην Αρχή Αδειών στη Λεμεσό.

Όπως κατήγγειλε στην πρωϊνή ενημερωτική εκπομπή του σταθμού μας επηρεαζόμενος οδηγός, ειδικά στη Λεμεσό, λέχθηκε στους οδηγούς να πάνε για επιθεώρηση όποτε θέλουν σε διάστημα ενός μηνός.

Ο ίδιος μάς εξιστόρησε πως τις δύο προηγούμενες μέρες που ήταν στην αναμονή δεν κατάφερε να εξυπηρετηθεί, ενώ από αύριο, όπως είπε, δεν θα μπορεί να κυκλοφορήσει το φορτηγό του, αφού λήγει η παράταση που είχε δοθεί στα παλαιότερα πιστοποιητικά καταλληλόλητας, ελέω κορωνοϊού.

Όπως ανέφερε στον σταθμό μας ο Διευθυντής του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, Γιάννης Νικολαΐδης, στη Λεμεσό ο λόγος που δεν έβαζαν ραντεβού στους οδηγούς φορτηγών ήταν σε μια προσπάθεια να είναι πιο παραγωγικοί.

Ο κ. Νικολαΐδης  μάς είπε πως από τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν να κλείνουν ραντεβού για επιθεωρήσεις και στη Λεμεσό, ωστόσο οι επιθεωρήσεις θα γίνονται 2 φορές την εβδομάδα, επειδή το Τμήμα θα δώσει βαρύτητα στις εξετάσεις για άδειες οδήγησης, για τις οποίες εκκρεμεί μεγάλος όγκος εργασίας.

Ο Διευθυντής του Τμήματος Οδικών Μεταφορών διαβεβαίωσε τους επηρεαζόμενους οδηγούς πως δεν πρέπει να ανησυχούν, διότι θα δοθεί κι άλλη παράταση μετά τις 30 Ιουνίου, αναφορικά με την ισχύ των παλαιότερων πιστοποιητικών καταλληλόλητας των φορτηγών.

Πρόσθεσε πως επικοινώνησε και με τα οργανωμένα σύνολα των οδηγών φορτηγών και πως από Δευτέρας θα βγει και σχετική ανακοίνωση.

Χάρης Παναγιώτου