Αντιπαράθεση προέκυψε μεταξύ του υπουργείου Υγείας και του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου, μετά την ενημέρωση που έλαβε το νοσηλευτήριο ότι από την 1η Ιουνίου τερματίζεται η σύμβαση για παραπομπή ασθενών.

Μιλώντας στο ΚΑΝΑΛΙ 6, ο Πρόεδρος του Κέντρου, Κίκης Καζαμίας, ανέφερε ότι το υπουργείο τούς ενημέρωσε πως, με απόφαση του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, το Γερμανικό Ογκολογικό δεν θα ενταχθεί στο ΓεΣΥ πριν από τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, όπως είπε ο κύριος Καζαμίας, ακόμη και χθες το βράδυ, ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας τον ενημέρωνε πως δεν είναι σε θέση να ξεκινήσει τη διαδικασία παραπομπής ασθενών, με αποτέλεσμα οι καρκινοπαθείς να είναι ξεκρέμαστοι.

Ο Πρόεδρος του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου έκανε λόγο για σοβαρή αδιαφορία από κάποιους, με αποτέλεσμα εκατοντάδες καρκινοπαθείς να ταλαιπωρούνται αχρείαστα.

Στις επικρίσεις του κ. Καζαμία απάντησε με ανακοίνωσή της η γενική διευθύντρια του υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, η οποία χαρακτήρισε τις δηλώσεις του υβριστικές και απαράδεκτες.

Η κ. Γιαννάκη αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «κατόπιν γραπτής εισήγησης του ίδιου του Προέδρου του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου, στα πλαίσια ανανέωσης για το τρίτο έτος της σύμβασης του Υπουργείου Υγείας με το εν λόγω Κέντρο, περιλήφθηκε πρόνοια σύμφωνα με την οποία η σύμβαση θα τερματιζόταν αυτοδικαίως με την εφαρμογή της δεύτερης φάσης του ΓεΣΥ, νοουμένου ότι το Υπουργείο Υγείας θα προειδοποιούσε γραπτώς το Κέντρο σχετικά, έναν μήνα προηγουμένως».

Προσθέτει «πως το Κέντρο ενημερώθηκε με σχετική επιστολή στις 28 Απριλίου ότι η σύμβαση, σύμφωνα και με τη σχετική ρήτρα, τερματίζεται αυτοδικαίως με την εφαρμογή της δεύτερης φάσης του ΓεΣΥ, η οποία αναμένεται να εφαρμοστεί από 1η Ιουνίου 2020 ή, σε περίπτωση αναβολής της, από τη νέα ημερομηνία που θα αποφασιστεί σχετικά».

Η γενική διευθύντρια του υπουργείου Υγείας εκφράζει, ακόμη, την απογοήτευσή της για το γεγονός ότι ο κ. Καζαμίας δεν επικοινώνησε μαζί της προκειμένου να δοθούν εξηγήσεις, προσθέτοντας ότι «μια τέτοια συμπεριφορά προς τη διεύθυνση του Υπουργείου, η οποία υπέγραψε μαζί του μια σύμβαση των €4.604.958, η οποία ανανεώθηκε για τρίτη φορά (έτσι το συνολικό ποσό ανέρχεται στα €13.814.874), εκθέτει μόνο τον ίδιο και δημιουργεί σωρεία ερωτημάτων».

Νίτσα Παύλου