Σύμφωνα με το χθεσινό διάταγμα από τις 3 Ιουνίου θα μπορούν να αρχίσουν να διεξάγονται ιπποδρομίες χωρίς θεατές, ενώ από σήμερα 29 Μαΐου επιτρέπεται και η επαναλειτουργία αγώνων με ταχύπλοα σκάφη. Κάπου εδώ κάνουν την εμφάνιση τους ορισμένα ερωτήματα, όπως είναι τα ακόλουθα.

Γιατί δεν έγιναν τροποποιήσεις στην επανέναρξη αγώνων όλων των αθλημάτων τα οποία δεν φέρουν ιδιαίτερο κίνδυνο εξάπλωσης του κορωνοϊού; Τι διαφορά υπάρχει μεταξύ των προαναφερόμενων σπορ με τα υπόλοιπα αθλήματα;

Πριν από λίγες εβδομάδες ανακοινώθηκαν ορισμένα ατομικά αθλήματα τα οποία επέστρεψαν στις προπονήσεις. Οι αθλητές αυτών των σπορ που κάνουν προπονήσεις εδώ και τρεις εβδομάδες, γιατί να μην έχουν το δικαίωμα να αρχίσουν αγώνες νωρίτερα;

Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονίσω ότι αυτό που ισχύει την δεδομένη στιγμή για τα υπόλοιπα αθλήματα ανοικτού χώρου, είναι ότι έχουν το δικαίωμα να επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση στις 9 Ιουνίου.

Ξεκαθαρίζω ότι δεν είναι οι έξι ή δέκα ημέρες διαφορά, αλλά είναι το ότι από την στιγμή που αλλάζει κάτι, πρέπει να αλλάζει για όλους. Κατά την προσωπική μου άποψη αυτό είναι το πιο δίκαιο.

Κωνσταντίνος Νικολάου