Χωρίς προβλήματα βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί η διαδικασία έκδοσης Πιστοποιητικού Εμβολιασμού, στο πλαίσιο διευκόλυνσης των πολιτών για σκοπούς ταξιδιών και ως προσωρινό μέτρο μέχρι την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικό COVID-19, την 1η Ιουλίου.

Σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται να συζητήσει και να ψηφίσει σχετικά με τους κανονισμούς για το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID, το οποίο θα διευκολύνει την ελεύθερη μετακίνηση εντός ΕΕ από 1η Ιουλίου.

Τα πιστοποιητικά εκδίδονται στο παλαιό νοσοκομείο Λευκωσίας, στο Κέντρο Μητρότητας του παλιού νοσοκομείου Λεμεσού, στο εμβολιαστικό κέντρο στο Λιμάνι Λάρνακας, στο Κέντρο Μητρότητας στο Κέντρο Υγείας Αμμοχώστου και στο Κέντρο Μητρότητας του Γ.Ν Πάφου.

Για την έκδοση του Πιστοποιητικού απαιτείται η προσκόμιση της Κάρτας Εμβολιασμού και του Δελτίου Ταυτότητας ή του Διαβατηρίου, για σκοπούς ταυτοποίησης.

Για τα ταξίδια στην Ελλάδα δεν απαιτείται η έκδοση Πιστοποιητικού Εμβολιασμού και οι δικαιούχοι μπορούν να παρουσιάζουν την Κάρτα Εμβολιασμού που δίνεται από τα Εμβολιαστικά Κέντρα.

Το πρωί μεταβήκαμε στο παλαιό Νοσοκομείο Λεμεσού όπου εκδίδονταν πιστοποιητικά για να εξετάσουμε επί τόπου την κατάσταση. Όλα κυλούσαν ομαλά ενώ από τις 8 το πρωί, που ξεκίνησε η διαδικασία, μέχρι τις 11 εκδόθηκαν πάνω από 200 πιστοποιητικά.

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του στη Λευκωσία ο Αναπληρωτής Διευθυντής των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών, Ευαγόρας Ταμπούρης, ανέφερε ότι ο κόσμος πρέπει να έχει υπομονή για να δοθεί προτεραιότητα σε αυτούς που θα ταξιδέψουν σήμερα ή αύριο, ενώ σημείωσε ότι όποιος βιάζεται και δεν μπορεί να περιμένει στη σειρά, μπορεί να αφήσει τα στοιχεία του και να εκδοθεί αργότερα το πιστοποιητικό.