Η Εταιρεία SAFE BULKERS Inc θα προσφέρει πέντε υποτροφίες για σπουδές σε πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ελλάδας και του Ηνωμένου Βασιλείου, ύψους 10 χιλιάδων ευρώ η κάθε μία.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Κύπριους και Έλληνες πολίτες που διαμένουν στην Κύπρο και οι υποτροφίες θα ανανεώνονται κάθε χρόνο με κριτήριο τις ακαδημαϊκές επιδόσεις των φοιτητών.

Η έναρξη του προγράμματος είναι άμεση και οι τέσσερις από τις πέντε υποτροφίες θα αφορούν προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές για τους κλάδους ναυπηγών, μηχανολόγων και μηχανικών σε Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο ενώ ή πέμπτη υποτροφία, θα αφορά μεταπτυχιακό στο ναυτικό δίκαιο, επίσης στο  Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι υποτροφίες θα παραχωρούνται σε απόφοιτους κυπριακών σχολείων μέσης εκπαίδευσης αλλά και σε φοιτήτριες ή φοιτητές που ήδη σπουδάζουν σε αντίστοιχες σχολές στο εξωτερικό.

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Δημητριάδης, σε δηλώσεις του ανέφερε πως τέτοιες πρωτοβουλίες από εταιρείες που διαχρονικά στηρίζουν την Κυπριακή Ναυτιλία, ενθαρρύνουν την νεολαία μας να στρέψει το βλέμμα της προς έναν τομέα με μεγάλη προοπτική και δυναμισμό, ο οποίος προσφέρεται για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της SAFE BULKERS Inc, Πόλυς Χατζηιωάννου, τόνισε πως “το πρόγραμμα υποτροφιών της εταιρείας θα προκηρύσσεται κάθε χρόνο με στόχο να υποστηρίξει τους νέους και νέες της Κύπρου που πληρούν τα κριτήρια να σπουδάσουν σε συγκεκριμένους τομείς.

Ο κύριος Χατζηιωάννου επεσήμανε παράλληλα ότι η ναυτιλία της Κύπρου χρειάζεται πλοία που θα φέρουν τη σημαία της σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης και εξειδικευμένους επιστήμονες, ναυπηγούς μηχανολόγους μηχανικούς και δικηγόρους ναυτικού δικαίου οι οποίοι θα στελεχώσουν τα γραφεία των Κυπριακών ναυτιλιακών εταιρειών με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την Κυπριακή οικονομία”. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποταθούν στην εταιρεία μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης [email protected].