Στον ραδιοσταθμό μας μίλησε ο προπονητής της ΑΕΛ στο φούτσαλ, Σάββας Βρακάς. Ο Κύπριος τεχνικός δήλωσε μεταξύ άλλων ότι συμφωνεί με την απόφαση της ΚΟΠ να διακόψει το πρωτάθλημα φούτσαλ, ενώ στάθηκε αρκετά στις οικονομικές δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν οι ομάδες λόγω του κορωνοϊού.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Βρακάς:

«Καταρχήν να ευχηθούμε υγεία σε όλο τον κόσμο. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά όλος ο κόσμος, ο αθλητισμός έχει περάσει δύσκολα. Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου έχει ενεργήσει σε συνεννόηση με τον ΚΟΑ, ώστε τα αθλήματα κλειστού χώρου όπως αναστείλουν τη λειτουργία τους από τις 12 Μαρτίου.

Ως ΑΕΛ αυτό μας βρίσκει σύμφωνους εφόσον ο ΚΟΑ και η ΚΟΠ έχουν αποδεικτικά στοιχεία ότι αυτό είναι το καλύτερο για την υγεία των αθλητών. Ήταν μια σωστή απόφαση, γι’ αυτό θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε που έθεσαν ως πρώτο μέλημα και στόχο την ασφάλεια των αθλητών.

Πέρα από τις προσωπικές μας προσδοκίες, η χρονιά ξεκίνησε φέτος με πολλές δυσκολίες και για τις εννέα ομάδες που λάμβαναν μέρος στο πρωτάθλημα φούτσαλ. Ειδικά για την ομάδα μου την ΑΕΛ το οικονομικό είναι βραχνάς και θα γίνει ακόμα πιο μεγάλος βραχνάς την επόμενη χρονιά, όπου θα είναι μειωμένες οι χορηγίες και μειωμένοι οι οικονομικοί πόροι.

Το μόνο αρνητικό της υπόθεσης με τον κορωνοϊό και των αποφάσεων αναστολής των πρωταθλημάτων, ήταν η αργή ίσως απόφαση των ομοσπονδιών, πλην της καλαθόσφαιρας, για αναστολή των λειτουργιών τους.

Η επόμενη μέρα στο φούτσαλ μάς βρίσκει ιδιαίτερα προβληματισμένους για τον λόγο ότι οικονομικά τα σωματεία πλέον βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Ευελπιστούμε ότι η ΚΟΠ θα δει θετικά τα αιτήματα των ομάδων για περαιτέρω οικονομική ενίσχυση».

Κωνσταντίνος Νικολάου