Σε καταγγελία για ηλικιωμένη γυναίκα που αφέθηκε γυμνή σε κρεβάτι του Νοσοκομείου Λεμεσού, προχώρησε με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο γεροντολόγος δρ. Μάριος Κυριαζής, προκειμένου όπως δήλωσε να ευαισθητοποιήσει τις αρχές ότι υπάρχει πρόβλημα στα νοσηλευτήρια και στις στέγες ηλικιωμένων. 

Όπως δήλωσε ο Δρ. Κυριατζής, πριν το μεσημέρι στην τηλεόραση του Αντ1, δημοσιοποίησε τη φωτογραφία με την άδεια των συγγενών της γυναίκας.

Σε αυτήν φαίνεται η ασθενής, γυμνή στο κρεβάτι της, να κρατά σφικτά με το δεξί της χέρι το κάγκελο του κρεβατιού, σε σημείο που τα δάκτυλα της άσπρισαν από το σφίξιμο, κάτι που δείχνει, όπως αναφέρει στην καταγγελία του, «σε πόσο απελπιστική κατάσταση βρισκόταν και πόσο υπέφερε».

Ο Δρ Κυριατζής, σημειώνει πως το περαστικό προκαλεί ντροπή για το Κράτος και ζητά παρέμβαση από τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη. Τονίζει πως προτεραιότητα αποτελούν οι ευάλωτοι ασθενείς, και μετά όλα τα υπόλοιπα.

Προσθέτει πως δεν γνωρίζει και δεν τον ενδιαφέρει αν θα τιμωρηθεί κάποιος, αλλά δεν δέχεται να τιμωρείται ο ασθενής.

Ο Δρ. Κυριαζής δήλωσε ότι μίλησαν μαζί του από τον ΟΚΥΠΥ και του ανέφεραν κάποιες δικαιολογίες.

Ανέφερε επίσης ότι επικοινωνήσαν μαζί του από το γραφείου του ΠτΔ, αλλά και από το γραφείο του εισερχόμενου ΠτΔ και του είπαν ότι θα εξετάσουν το συμβάν και θα πράξουν ανάλογα.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου, μας ανέφερε ότι ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα έχει διατάξει έρευνα για το περιστατικό.

Ο Υπουργός Υγείας δήλωσε πως αν πρέπει να τεθούν κάποιοι σε διαθεσιμότητα αυτό θα γίνει, ζήτησε ωστόσο να μην απομονωνόνται αυτά τα περιστατικά και να προβάλεται μια άσχημη εικόνα για τα Δημόσια νοσηλευτήρια που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Ο εκπρόσωπος του ΟΚΥΠΥ Χαράλαμπος Χαριλάου δήλωσε πως όλα θα διερευνηθούν αλλά εκ πρώτης όψεως τα γεγονότα δεν φαίνεται να ήταν όπως παρουσιάζονται.