Μια ευκαιρία για να γνωρίσει από κοντά τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Δήμος Λεμεσού σε θέματα καινοτομίας ήταν η σημερινή επίσκεψη του στον Δήμο, δήλωσε ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Κόκκινος.

Σε δηλώσεις του στο Δημοτικό Μέγαρο, ο Υφυπουργός ανέφερε ότι συμφωνήθηκε ένα πλάνο δράσης συνεργασίας με το Υφυπουργείο, ώστε να επιταχυνθεί η υλοποίηση των διαφόρων δράσεων, που έχουν να κάνουν με την καλύτερη εξυπηρέτηση του δημότη, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας.

Σε ερώτηση εάν ο Δήμος Λεμεσού μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για κάποιους άλλους Δήμους, ο Υφυπουργός απάντησε ότι ο Δήμος καινοτομεί σε αυτόν τον τομέα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υφυπουργού στον Δήμο Λεμεσού, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η παρουσίαση τρισδιάστατων εικονικών πλοηγήσεων 6 πολιτιστικών υποδομών του Δήμου, του Παττίχειου Ιστορικού Αρχείου και Κέντρο Μελετών, του Παττίχειου Δημοτικού Θέατρου, της Δημοτικής Πανεπιστημιακής Βιβλιοθήκης, του Δημοτικού Πολιτιστικού Κέντρου Πάνος Σολομωνίδης, του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης και του Δημοτικού Κέντρο Τεχνών Λεμεσού – Αποθήκες Παπαδάκη. Την παρουσίαση έκανε ο Αθηνόδωρος Μέντζης.

Νωρίτερα, ο κ . Κόκκινος είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, για θέματα σχετικά με την καινοτομία και την ψηφιακή αναβάθμιση του Δήμου.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, ανέφερε ότι ο Δήμος έχει θέσει πολύ ψηλά στις προτεραιότητες του θέματα καινοτομίας, νέων τεχνολογιών και ψηφιακής μεταρρύθμισης.

Επίσης, ο Δήμαρχος Λεμεσού δήλωσε ότι «με το mobile application και τις νέες τεχνολογίες, θεωρώ ότι μπήκαμε ήδη σε μια νέα εποχή και νοοτροπία, διότι αυτό απαιτεί μια σύγχρονη εποχή και μια σύγχρονη πόλη».

Άντια Λοΐζου